Coronavirus

Op de website van het RIVM en de website van de Rijkoverheid vindt u alle informatie met betrekking tot het coronavirus. De stand van zaken in de provincie Utrecht leest u op de liveblog van de GGD regio Utrecht. U kunt uw vragen over het coronavirus ook telefonisch stellen aan de GGD regio Utrecht via telefoonnummer 030-630 54 00 (op werkdagen bereikbaar van 8:30-17:00 uur). Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800-1351 (bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur).

Het aantal besmettingen loopt op

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt zorgwekkend snel toe. Ook in Woudenberg stijgt het aantal besmettingen.

Burgemeester Cnossen: "Het is duidelijk dat het virus nog niet klaar is met ons. In ieders voordeel moeten we het aantal besmettingen weer terugdringen. We moeten met elkaar onze verantwoordelijkheid nemen om het virus in toom te houden. Anderhalve meter afstand houden, vaak je handen wassen, thuisblijven bij klachten en je laten testen. Hoe lastig het soms ook is, het blijft belangrijk dat we die basisregels volgen. Door je aan de basisregels te houden bescherm jij je opa en oma of dat familielid met een kwetsbare gezondheid. Zo zorg je ervoor dat de zorg het aan blijft kunnen en het land niet opnieuw op slot gaat. Laten we in Woudenberg met elkaar de schouders eronder zetten: Ook op afstand met hart voor elkaar."

Groepsbijeenkomst met meer dan 50 personen melden bij de gemeente

Vanaf 20 september 18.00 uur is het verplicht om georganiseerde bijeenkomsten met meer dan 50 personen te melden bij de gemeente. Het gaat hierbij om bijeenkomsten in de publieke ruimte (dus ook binnen, bijvoorbeeld in horecagelegenheden). Denk bijvoorbeeld aan een trouwfeest, een studentenfeest, een sportactiviteit of concert in de buitenlucht of een buurtfeest.

Doe een melding van een bijeenkomst.

Nieuwe noodverordening per 20 september 2020

De plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze noodverordening treedt op 20 september 2020 in werking.

Meer informatie vindt u op de website van de Veiligheidsregio Utrecht.

Druktemonitor provincie Utrecht

Wilt u er veilig op uit in de provincie Utrecht? Op de druktemonitor van de provincie Utrecht ziet u precies op welke plekken het druk of rustig is.