Coronavirus

Hoe regel ik een coronatoegangsbewijs?

Hoe regelt u een coronatoegangsbewijs voor een bezoek aan horeca, evenement of een andere activiteit? Voor veel evenementen, horeca en dagjes uit heeft u vanaf maandag 25 september een coronatoegangsbewijs nodig. In 6 stappen wordt u geholpen om met een coronatoegangsbewijs ergens naartoe te gaan.

Hoe regel ik een coronatoegangsbewijs voor bezoek aan horeca, evenement of andere activiteit? (stappenplan) | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Op de website van het RIVM en de website van de Rijkoverheid vindt u alle informatie met betrekking tot het coronavirus. De stand van zaken in de provincie Utrecht leest u op de liveblog van de GGD regio Utrecht. U kunt uw vragen over het coronavirus ook telefonisch stellen aan de GGD regio Utrecht via telefoonnummer 030-630 54 00 (dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur.). Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800-1351.

Coronavaccinatie Keuzehulp

Vaccineren of niet? Voor de meeste mensen is het antwoord op deze vraag duidelijk. Zij laten zich vaccineren of hebben redenen om dit juist niet te doen. Wij willen je graag zo goed mogelijk informeren om een eigen keuze te maken. Heb je nog vragen of twijfels, dan helpt de Keuzehulp je bij het maken van een keuze. TNO en het Radboudumc ontwikkelde dit hulpmiddel waarmee je de voors en tegens van een coronavaccinatie voor jezelf op een rijtje kunt zetten. Er is ook een test waarmee je erachter komt hoe goed je bent geïnformeerd over het vaccin. Naar de Keuzehulp.

Ondersteuning (zelfstandig) ondernemers

ZZP’ers, ondernemers en bedrijven die door de coronacrisis in de problemen komen, kunnen een beroep doen op steunmaatregelen van de Rijksoverheid. Daarnaast is er een aantal gemeentelijke regelingen om getroffen ondernemers te helpen in deze tijd. Op deze pagina leest u alles over de regelingen die er zijn.

Druktemonitor provincie Utrecht

Wilt u er veilig op uit in de provincie Utrecht? Op de druktemonitor van de provincie Utrecht ziet u precies op welke plekken het druk of rustig is.