Coronavirus

Op de website van het RIVM en de website van de Rijkoverheid vindt u alle informatie met betrekking tot het coronavirus. De stand van zaken in de provincie Utrecht leest u op de liveblog van de GGD regio Utrecht. U kunt uw vragen over het coronavirus ook telefonisch stellen aan de GGD regio Utrecht via telefoonnummer 030-630 54 00 (dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur.). Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800-1351.

Testen en vaccineren

Heeft u klachten zoals koorts of verhoging, verkoudheid, hoesten of verlies van reuk en smaak? Heeft u contact gehad met iemand die het coronavirus heeft? Blijf thuis en maak direct een afspraak voor een gratis coronatest. Meer informatie over testen vindt u hier.
Wilt u weten wanneer u wordt uitgenodigd voor een coronavaccinatie? Of wilt u weten welke vaccinatielocaties er zijn in de buurt? Alle informatie over vaccineren vindt u op de website van de GGD regio Utrecht.

Coronavaccinatie Keuzehulp

Vaccineren of niet? Voor de meeste mensen is het antwoord op deze vraag duidelijk. Zij laten zich vaccineren of hebben redenen om dit juist niet te doen. Wij willen je graag zo goed mogelijk informeren om een eigen keuze te maken. Heb je nog vragen of twijfels, dan helpt de Keuzehulp je bij het maken van een keuze. TNO en het Radboudumc ontwikkelde dit hulpmiddel waarmee je de voors en tegens van een coronavaccinatie voor jezelf op een rijtje kunt zetten. Er is ook een test waarmee je erachter komt hoe goed je bent geïnformeerd over het vaccin. Naar de Keuzehulp.

Zorg, ondersteuning en gezondheid

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Rijksoverheid vergaande maatregelen genomen. Dit raakt sommige mensen meer dan anderen. Op de website van Coöperatie De Kleine Schans vindt u meer informatie over waar u terecht kunt als het gaat om zorg, ondersteuning en gezondheid.

Ondersteuning (zelfstandig) ondernemers

ZZP’ers, ondernemers en bedrijven die door de coronacrisis in de problemen komen, kunnen een beroep doen op steunmaatregelen van de Rijksoverheid. Daarnaast is er een aantal gemeentelijke regelingen om getroffen ondernemers te helpen in deze tijd. Op deze pagina leest u alles over de regelingen die er zijn.

Vragen? Mail naar covid19@woudenberg.nl

Heeft u een vraag over (de maatregelen met betrekking tot) het coronavirus? Mail dan naar covid19@woudenberg.nl. Stel uw vraag zo specifiek mogelijk. Wij proberen binnen twee werkdagen te reageren op uw mail. Heeft het haast? Bel ons dan op het telefoonnummer 14033.

Druktemonitor provincie Utrecht

Wilt u er veilig op uit in de provincie Utrecht? Op de druktemonitor van de provincie Utrecht ziet u precies op welke plekken het druk of rustig is.