Coronavirus

Op de website van het RIVM en de website van de Rijkoverheid vindt u alle informatie met betrekking tot het coronavirus. De stand van zaken in de provincie Utrecht leest u op de liveblog van de GGD regio Utrecht. U kunt uw vragen over het coronavirus ook telefonisch stellen aan de GGD regio Utrecht via telefoonnummer 030-630 54 00 (op werkdagen bereikbaar van 8:30-17:00 uur). Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800-1351 (bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur).

Vragen? Mail naar covid19@woudenberg.nl

Heeft u een vraag over (de maatregelen met betrekking tot) het coronavirus? Mail dan naar covid19@woudenberg.nl. Stel uw vraag zo specifiek mogelijk. Wij proberen binnen twee werkdagen te reageren op uw mail. Heeft het haast? Bel ons dan op het telefoonnummer 14033.

Een boodschap aan alle ondernemers

Het jaar 2020 loopt bijna ten einde. Het was een roerig en onzeker jaar, waarin veel van ons werd gevraagd. Dit geldt zeker ook voor u als ondernemer. U deed uw uiterste best om binnen de coronaregels uw onderneming draaiende te houden en tegelijkertijd een veilige en gezonde omgeving te creëren voor klanten, medewerkers en leveranciers. Ik spreek mijn waardering uit voor uw inzet en veerkracht.

Ondanks alle inspanningen bleef het aantal besmettingen helaas stijgen en zijn vergaande maatregelen afgekondigd. Een week na de toespraak van onze minister-president voelt de afkondiging van de lockdown nog steeds onwerkelijk. Niet-essentiële winkels moeten hun deuren tot zeker 19 januari sluiten. Waar ons centrum in de dagen voor Kerst normaal gezellig druk is, is het er nu uitgestorven. En waar we met elkaar hoopten op een lichtpuntje richting de feestdagen, moeten ook onze horecaondernemers nog langer dicht blijven. Ook niet-medische contact beroepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, moeten in de drukste maand van het jaar opnieuw hun werkzaamheden stilleggen. Ik realiseer mij maar al te goed dat dit nogal wat voor u als ondernemer betekent.

De tijd komt waarin we weer kunnen doen wat we nu zo missen en naar verlangen. 2021 is het jaar van hoop en licht aan het eind van deze coronatunnel. Ik wens u met Kerst en in het nieuwe jaar 2021 dat licht en vooruitzicht toe.

Houd vol, blijf gezond en wees er voor elkaar, op afstand dichtbij!

Burgemeester Titia Cnossen

Druktemonitor provincie Utrecht

Wilt u er veilig op uit in de provincie Utrecht? Op de druktemonitor van de provincie Utrecht ziet u precies op welke plekken het druk of rustig is.