Coronavirus

Op de website van het RIVM en de website van de Rijkoverheid vindt u alle informatie met betrekking tot het coronavirus. De stand van zaken in de provincie Utrecht leest u op de liveblog van de GGD regio Utrecht. U kunt uw vragen over het coronavirus ook telefonisch stellen aan de GGD regio Utrecht via telefoonnummer 030-630 54 00 (op werkdagen bereikbaar van 8:30-17:00 uur). Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800-1351 (bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur).

Vragen? Mail naar covid19@woudenberg.nl!

De gemeente wordt veel gebeld en gemaild met vragen die betrekking hebben op de coronacrisis.
Om u beter van dienst te kunnen zijn werken wij vanaf vandaag met een nieuw algemeen emailadres: covid19@woudenberg.nl.

Al uw vragen met betrekking tot het coronavirus kunt u nu mailen naar dit emailadres.
Stel uw vraag zo specifiek mogelijk, zodat wij binnen twee werkdagen een reactie kunnen geven op uw mail. 

Mededeling

Brengt u een bezoek aan het gemeentehuis of heeft u een afspraak? Dan wordt u geacht een mondkapje te dragen.
Ook medewerkers van de gemeente dragen een mondkapje in de publieke ruimtes. Het dragen van een mondkapje is een extra maatregel van de rijksoverheid die geldt naast de hygiƫnemaatregelen en de 1,5 meter afstand. Hier leest u alle maatregelen.

Het aantal besmettingen loopt op

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt zorgwekkend snel toe. Ook in Woudenberg stijgt het aantal besmettingen.

Burgemeester Cnossen: "Het is duidelijk dat het virus nog niet klaar is met ons. In ieders voordeel moeten we het aantal besmettingen weer terugdringen. We moeten met elkaar onze verantwoordelijkheid nemen om het virus in toom te houden. Anderhalve meter afstand houden, vaak je handen wassen, thuisblijven bij klachten en je laten testen. Hoe lastig het soms ook is, het blijft belangrijk dat we die basisregels volgen. Door je aan de basisregels te houden bescherm jij je opa en oma of dat familielid met een kwetsbare gezondheid. Zo zorg je ervoor dat de zorg het aan blijft kunnen en het land niet opnieuw op slot gaat. Laten we in Woudenberg met elkaar de schouders eronder zetten: Ook op afstand met hart voor elkaar."

Nieuwe noodverordening per 18 november 2020

De plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld.
Deze noodverordening treedt op 18 november 2020 in werking.

Noodverordening per 18 november 2020 (pdf, 276 KB)

Druktemonitor provincie Utrecht

Wilt u er veilig op uit in de provincie Utrecht? Op de druktemonitor van de provincie Utrecht ziet u precies op welke plekken het druk of rustig is.