Kinderopvang voor ouders met cruciaal beroep

Vanwege het coronavirus zijn scholen en kinderopvanglocaties tot in ieder geval 6 april gesloten. Maar voor ouders met een cruciaal beroep, is kinderopvang nog wel mogelijk. Dit geldt voor kinderen van 0 tot 12 jaar. 

Opvang op de vertrouwde locatie

U kunt gebruik maken van opvang op het kinderdagverblijf, de school en de BSO van uw kind(eren). Neem hiervoor contact op met de school of de kinderopvanglocatie.

Opvang voor kinderen die eerder nog geen kinderopvang nodig hadden

Regelde u tot nu toe opvang in uw eigen netwerk, maar is dat nu niet mogelijk? In dat geval kunt u nu ook gebruik maken van deze regeling. Voor de opvang van kinderen van 4-12 jaar kunt u contact opnemen met  SNO (sportieve naschoolse opvang) via info@snowoudenberg.nl of 06 17 01 72 05. Voor de opvang van kinderen van 0-4 jaar kunt u een gastouderbureau benaderen. Een overzicht van gastouderbureaus die nu plek hebben voor extra kinderen vindt u onderaan dit bericht. U kunt ook contact opnemen met de gemeente als u wilt overleggen wat het beste is in uw situatie.

Opvang in het weekend of ’s nachts

Heeft u in het weekend of ‘s nachts opvang voor uw kind(eren) nodig? En lukt het u niet dit zelf te regelen? Voor de opvang van kinderen van 4-12 jaar kunt u contact opnemen met SNO (sportieve naschoolse opvang) via info@snowoudenberg.nl of 06 17 01 72 05 of met een gastouderbureau. Voor de opvang van kinderen van 0-4 jaar kunt u een gastouderbureau benaderen. Een overzicht van gastouderbureaus die nu plek hebben voor extra kinderen vindt u onderaan dit bericht. U kunt ook contact opnemen met de gemeente als u wilt overleggen wat het beste is in uw situatie.

Opvang voor kinderen met een zorgbehoefte

Soms kunnen ook kinderen met een zorgbehoefte gebruik blijven maken van de kinderopvang. Als u als ouder merkt dat het thuis niet lekker loopt, trek dan aan de bel! Kijk of er in de buurt iemand is waar uw kinderen misschien af en toe naar toe kunnen. En als dat niet lukt, neem dan contact op met de school of kinderopvang waar uw kind voor corona naar toe ging. Bespreek dat het u niet lukt, en dat u hulp nodig heeft. U kunt dat ook bespreken met iemand van het Sociaal Team van Coöperatie De Kleine Schans.

Wat is een cruciaal beroep?

Een cruciaal beroep betekent dat iemand werk doet dat nodig is om de samenleving in deze bijzondere tijd draaiende te houden. Denk aan werk in de zorg, brandweer, politie, jeugdhulp, transport etc. Het volledige overzicht van cruciale beroepen staat op de website van de rijksoverheid.

Overzicht gastouderbureaus

Scroll de tabel om meer te zien
Korelon B.V. info@korelon.nl 078 6124165
DOL FIJN Gastouderopvang B.V. info@dolfijnkinderopvang.nl 0342 423 617
Mare gastouderbureau administratie@gobmare.nl 070 448 1180
CGOB De Herberg madelonvoorthuijsen@christelijkekinderopvang.nl 06 51966731