Gezocht jongeren voor opschoonactie

De gemeente Woudenberg zoekt jongeren die willen helpen om het zwerfafval in het dorp op te ruimen op woensdag 17 april. Als dank gaan we met de jongeren na afloop in de Groenbus van ROVA naar pannenkoekenhuis Bergzicht pannenkoeken eten.

Ieder jaar doet Woudenberg mee met de Landelijke Opschoondag. Die wordt dit jaar op 17 april gehouden. Maar we merken dat er steeds meer jongeren zijn die het belangrijk vinden om zelf ook in actie te komen om het zwerfafval op te ruimen. Uit een onderzoek van onze Kinderburgemeester Rosa Kelder op de Olijfboom kwam ook naar voren dat de jongeren dit heel belangrijk vinden. Vandaar een opruimactie speciaal voor jongeren van 10 t/m 13 jaar.

We starten op 17 april om 14.15 uur op het plein voor het gemeentehuis. De gemeente zorgt voor alle spullen die we nodig hebben, zoals hesjes, knijpers, handschoenen en vuilniszakken. De opruimactie duurt tot 16.00 uur en daarna trakteert de gemeente op pannenkoeken bij Bergzicht. Om 18.00 uur zijn we weer met de Groenbus van ROVA terug bij het gemeentehuis.

Doe mee door voor vrijdag 12 april een e-mail te sturen aan Tineke Nagel (). Weet jij een plek in Woudenberg waar erg veel zwerfafval ligt en waarvan jij vindt dat we die echt moeten opruimen dan kun je dat ook aan haar mailen. Omdat niet iedereen in de bus past kunnen er maximaal 30 jongeren meedoen met de actie en daarvoor geldt vol=vol, dus meld je snel aan!

Naar overzicht