Koningsdag: Beleef ‘Wij, Amersfoort’ in Woudenberg!

Wij zijn er trots op dat de Koning dit jaar zijn verjaardag in de regio Amersfoort viert. Het belooft een feestelijke dag te worden voor en door inwoners van de regio Amersfoort. Op de route die de Koninklijke familie in Amersfoort aflegt, presenteert ook Woudenberg zich. Dit gebeurt tijdens een regioquiz, waarbij het Woudenbergse team – bestaande uit negen personen -  de strijd aangaat met de regiogemeenten. Vanavond maakte het Woudenbergse team kennis met elkaar in de raadzaal van het gemeentehuis. De teamspirit zat er al meteen in, dus die overwinning wordt een makkie. De komende weken kunt u via social media het team volgen in hun voorbereidingen voor Koningsdag.

U kunt natuurlijk naar Amersfoort gaan om daar de Koninklijke familie te spotten en deel te nemen aan het feestgedruis. En natuurlijk om het Woudenbergse team aan te moedigen. Maar u kunt ook in Woudenberg blijven, want wij halen een beetje Amersfoort naar Woudenberg. In een tent achter Het Cultuurhuis wordt op een groot scherm de live-uitzending van de NOS getoond. Tijdens de uitzending schakelen we een aantal keer over naar ons team in Amersfoort om te zien hoe het hen vergaat. Het Oranjecomité en de gemeente Woudenberg nodigen u hiervoor van harte uit.

Het team vertrekt om 09.45 uur vanaf het plein voor het gemeentehuis. Komt u ze ook uitzwaaien? Aansluitend wordt de mooist versierde fiets gekozen en volgt de aubade. Daarna lopen we achter Fidelio aan naar Het Cultuurhuis om samen de uitzending van Koningsdag in Amersfoort te kijken. Maar er is meer, want het Oranjecomité biedt u ook dit jaar weer een mooi programma aan tijdens Koningsdag. Vanavond overhandigde Wil Termaaten – voorzitter van het Oranjecomité – het eerste programmaboekje aan burgemeester Cnossen. Het boekje is vers van de pers en valt binnenkort ook bij u op de deurmat. Intussen vindt u alle informatie over het Woudenbergse programma ook op www.koningsdagwoudenberg.nl.

#wijzijnwoudenberg #wijamersfoort #koningsdagwoudenberg #koningsdag033

Naar overzicht