Nieuwe regel voor taxivervoer van mensen in een rolstoel

Heeft u een rolstoel en maakt u wel eens gebruik van de taxi, de regiotaxi, Valys of leerlingenvervoer? Dan is het belangrijk om te weten dat vanaf 1 juli 2019 een nieuwe regel geldt voor mensen die zittend in hun rolstoel worden vervoerd.

Vervoerders mogen alleen nog mensen vervoeren in een rolstoel die aan de juiste norm voldoet. Uw rolstoel moet een sticker hebben met daarop het logo dat u hiernaast ziet. De sticker hoeft niet geel te zijn maar moet wel het haaksymbool bevatten. De chauffeur mag u niet meenemen als uw rolstoel deze sticker niet heeft.

Als uw rolstoel geen sticker heeft of als u daaraan twijfelt, neem dan contact op met uw hulpmiddelenleverancier. Als u een rolstoel via de gemeente heeft, is dit Meyra of Medipoint. Meld uw leverancier dat uw rolstoel mogelijk niet aan de code VVR voldoet. De leverancier zoekt samen met u naar een passende oplossing.

Controleer op tijd of uw rolstoel de sticker heeft. U voorkomt daarmee dat u na 1 juli 2019 niet meer mee kunt met de taxi.

Naar overzicht