Op vakantie? Inbrekers niet!

De zomervakantie staat weer voor de deur en veel Woudenbergs trekken erop uit. Inbrekers gaan niet op vakantie en slaan juist in deze periode hun slag. Daarom is het belangrijk om uw woning niet zichtbaar afwezig achter te laten. Ookal is het aantal inbraken vorig jaar gedaald, het is belangrijk om goed voorbereid op vakantie te gaan. 

U kunt verschillende maatregelen nemen om uw woning veilig achter te laten in de vakantieperiode. Goed hang- en sluitwerk en het sluiten van deuren en ramen is belangrijk, maar ook voldoende verlichting en het opruimen van post is aan te raden. De politie geeft op www.politie.nl/themas/woninginbraak.html allerlei tips om inbraken te voorkomen.

Mobeyes
Een woning veilig achterlaten kan ook met behulp van een zogenaamde ‘Mobeye’. Een mobeye is een apparaatje dat bewegingen signaleert. De politie plaatst één of meerdere mobeyes in een woning en krijg bij beweging in de woning automatisch een stille melding. Hierdoor kan de politie snel ter plaatse zijn en wordt de kans dat inbrekers gepakt worden, vergroot.  

Wilt u meer informatie over de mobeyes, dan kunt u contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900 - 8844.  Er gelden enkele voorwaarden, zo bepaalt de politie op basis van het aantal (pogingen tot) inbraken in een wijk waar de mobeyes geplaatst worden.

Naar overzicht