Recycling van e-waste in Woudenberg

De gemeente Woudenberg doet mee aan de Nationale Recycle week  met de Wecycle-inleveractie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat. Voor de snelle inleveraars zijn er recyclespellen bij inlevering van 3 kapotte lampen en 90 Jekko’s. Jekko’s zijn kartonnen inzamelboxen voor thuis.

Tel je apparaten en maak kans op één van de twee refurbished Ipads:
U kunt meedoen met de wedstrijd door voor 10 november een foto van het invulformulier op te sturen naar . Het formulier is te downloaden door op de button hieronder te klikken.

Recycling belangrijk
Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor kunnen ze niet meer gerecycled worden. Wecylce laat elektrische apparaten voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. De gemeente Woudenberg werkt al jaren samen met Wecycle. Zo kunnen de inwoners er zeker van zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled.

Download hier het formulier (pdf, 205 KB)
Naar overzicht