Reiniging riolering

In een deel van Woudenberg wordt binnenkort het  riool gereinigd. Dit zal naar verwachting worden uitgevoerd van 1 oktober 2019 tot en met 31 december 2019 van 7.00 tot 17.00 uur. Het is niet exact te zeggen wanneer de reiningsauto in uw straat komt.

De volgende wijken staan voor dit jaar in de planning om gereinigd te worden.

  • Laanzicht (gedeeltelijk)                                   
  • Het  Zeeland   

Voorzorgsmaatregelen:
Tijdens het reinigen van de riolering nabij uw woning kan het water in toiletpotten omhoog komen of gaan borrelen, waardoor rioolwater uit uw toilet kan spatten. Daarom raden wij u aan gedurende de werkzaamheden toiletpotten gesloten te houden met het deksel, of door middel van een plastic zak of een stuk karton.

Gebruik riolering tijdens het reinigen:
Alleen wanneer de reinigingsauto nabij uw woning is, verzoeken wij u tijdelijk geen gebruik te maken van de riolering (toilet, wasmachine, wastafels etc.). Daarbuiten kunt u normaal gebruik maken van de riolering.

Na het reinigen:
Indien u na het reinigen van de riolering een rioollucht in de woning ruikt, is het stankslot van uw wastafel, aanrecht, bad, douche en/of wasmachine leeg getrokken door het drukverschil tijdens het reinigen. Door een beetje water door de afvoer te laten stromen wordt de sifon (zwanenhals) gevuld met water en kan rioollucht niet meer in de woning komen.

Indien u naar aanleiding van de reinigingswerkzaamheden vragen heeft, kunt u contact opnemen met de Beheerder openbare ruimte, de heer A. Jagmohan, via telefoonnummer 14033.

Naar overzicht