Woudenbergse ondernemers wapenen zich tegen digitale criminaliteit

Cybercriminaliteit is voor ondernemers steeds vaker een probleem. Een op de vijf MKB-bedrijven krijgt er mee te maken, zo blijkt uit onderzoek. Het gaat dan bijvoorbeeld om een virus, phishing, identiteitsfraude of oplichting.  Dit kan grote gevolgen hebben voor bedrijven. Om zich te wapenen tegen digitale criminaliteit, kwam afgelopen dinsdag een groep Woudenbergse ondernemers naar de training ‘digitaal veilig’. Zij konden rekenen op praktische preventietips, inzicht in wat er zoal speelt bij bedrijven en een ervaringsverhaal van een collega-ondernemer. De reacties waren positief. 

Er zijn eenvoudige maatregelen die ondernemers kunnen nemen om hun bedrijf te beschermen tegen digitale criminaliteit. Het gaat dan niet direct over ingewikkelde technische oplossingen, maar bijvoorbeeld over het uitvoeren van updates , het zorgen voor veilige wachtwoorden en het beperken van de toegang tot systemen en data. Op de website www.veiligdigitaal.com vindt u meer informatie over de manier waarop u de gevaren van digitale criminaliteit tot een minimum kunt beperken.

Burgemeester Cnossen: “Digitale criminaliteit is de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. Cybercriminaliteit is complex en technologie, wetgeving en opsporing zijn nog steeds in beweging.  Als ondernemers te maken krijgen met cybercriminaliteit is het belangrijk dat zij dit melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Zo krijgt de politie steeds meer inzicht in het probleem en komen we hopelijk weer een stapje dichterbij een aanpak van deze vorm van criminaliteit.”

Naar overzicht