Belastingaanslag 2020

Eind deze week ontvangen de inwoners van de gemeente Woudenberg het aanslagbiljet 2020 voor de gemeentelijke belastingen. Op het aanslagbiljet staat wat u moet betalen aan bijvoorbeeld rioolheffing, afvalstoffenheffing en voor hondenbezitters, ook de hondenbelasting. Heeft u een eigen woning? Of gebruikt of heeft u een bedrijfspand, schuur of stuk grond? Dan staat op het aanslagbiljet ook de WOZ-waarde hiervan voor het jaar 2020.

Eind februari ontvangen de meeste inwoners van de gemeente Woudenberg het aanslagbiljet 2020 voor de gemeentelijke belastingen.

Op het aanslagbiljet staat wat u moet betalen aan bijvoorbeeld rioolheffing, afvalstoffenheffing en voor hondenbezitters, ook de hondenbelasting. Heeft u een eigen woning? Of gebruikt of heeft u een bedrijfspand, schuur of stuk grond? Dan staat op het aanslagbiljet ook de WOZ-waarde hiervan voor het jaar 2020. De hoogte van de WOZ-waarde bepaalt hoeveel onroerendezaakbelasting (OZB) u moet betalen.

Het kan zijn dat u nog geen aanslag ontvangt. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

  • U heeft de aanslagen 2018 of 2019 nog niet ontvangen: U krijgt deze aanslagen eerst voordat u de aanslag 2020 ontvangt; 
  • U woont in Het Groene Woud: Een deel van de woningen die zijn opgeleverd sinds 2014 vraagt nog een controle op administratieve gegevens;
  • U heeft een garagebox: Tijdens de aanslagoplegging in januari bleek dat niet alle boxen op de juiste naam geregistreerd stonden. Dit wordt eerst gecorrigeerd voordat we de nieuwe aanslag versturen. U krijgt nog een aparte aanslag van de garagebox.

Deze aanslagen worden in maart en april verzonden. 

Heeft u vragen over uw aanslagbiljet of WOZ-waarde?
Op de pagina gemeentebelastingen vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Wordt uw vraag op de website niet beantwoord? Neem dan telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 14033 of mail naar belastingen@woudenberg.nl.

Naar overzicht