Drie inwoners van Woudenberg verrast met lintje

Vandaag verraste burgemeester Cnossen drie inwoners met de boodschap dat zij voorgedragen zijn voor een Koninklijke Onderscheiding: Letty Lokhorst, Ody Honders en Luit Elferink. Hoewel het lintje vandaag niet bij hen opgesteld kon worden, lieten we dit moment natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Zonder al te veel problemen wist de burgemeester de decorandi via videobellen te bereiken om hen het heugelijke nieuws te vertellen. Van harte gefeliciteerd alle drie.

De heer Luit Elferink werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dhr. Elferink krijgt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als bestuurslid en vrijwilliger bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en Zwembad De Glind. Hij staat voor iedereen klaar en springt bij waar dat nodig is.

Mevrouw Letty Lokhorst werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Lokhorst krijgt deze onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger bij verschillende Woudenbergse organisaties. Zij wordt omschreven als een vrouw met een groot hart die altijd voor anderen klaarstaat. Een voorbeeld voor velen. Dat blijkt ook wel uit de vele organisaties waar zij als vrijwilliger  actief is: de Volleybalvereniging, De Voorhof, het Studiecentrum en Het Cultuurhuis en Sanquin Bloedbank.

De heer Ody Honders werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij verschillende Woudenbergse organisaties. Hij wordt omschreven als een man met een grote inzet voor zijn naasten: lokaal, landelijk en zelfs wereldwijd in Oost-Europa en Afrika. Als vrijwilliger is hij bij vele organisaties actief of actief geweest: Stichting Oud Woudenberg, Bibleleauge, de Hervormde Gemeente Woudenberg en Stichting Vrienden van Dorcas. Hij wordt gewaardeerd vanwege zijn creatieve ideeën en zijn enthousiasme.

“Drie Woudenbergers met ieder hun eigen verhaal. Ik ben trots op zoveel mensen in Woudenberg die zich actief inzetten voor de samenleving. Hoewel de fysieke uitreiking van de versierselen door de situatie wordt uitgesteld, verdienen deze inwoners het om gezien en gewaardeerd te worden ”, aldus burgemeester Cnossen.

Koninklijke onderscheiding
Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Mensen die een Woudenberger kennen die zich al jarenlang belangeloos inzet voor anderen, kunnen hem of haar tot eind juni 2020 voordragen voor een Koninklijke onderscheiding in 2021. Dit kan door een mail te sturen naar secretariaat@woudenberg.nl of via het telefoonnummer 14033.

Naar overzicht