Gemeente Woudenberg gaat de strijd aan tegen cybercriminaliteit

Hulp gevraagd tegen ​c​​​ybercriminaliteit
Gemeente Woudenberg gaat samen met Hackshield de strijd aan tegen cybercriminaliteit! Hiervoor wordt de hulp gevraagd van Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8-12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitale vaardigheden aanleren. 

Gedurende een aantal weken worden kinderen uit de gemeente via onder andere een videoboodschap van politie en/of burgemeester opgeroepen om Cyber Agent te worden en zoveel mogelijk punten te halen. De beste Cyber Agents, de spelers die de meeste punten hebben verzameld, wacht een officiële huldiging.

Wat is HackShield
De gemeente is samen met HackShield op zoek naar Junior Cyber Agents die helpen bij het cyberveilig maken van de gemeente. Maar wat is HackShield precies?

HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Om Cyber Agent te worden beginnen de spelers met de Basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Als de spelers de Basistraining hebben voltooid mogen ze zich Cyber Agent noemen.

Tijdens en na de Basistraining kunnen de Cyber Agents aan de slag met de Quests. Dit zijn extra opdrachten en uitdagingen waarmee de Cyber Agents niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid.

In de Basistraining en de Quests verdienen de Cyber Agents Shields, die punten opleveren. Hoe meer Shields, hoe beter de Cyber Agent beschermd is tegen online gevaar!

Wil je meer weten over HackShield? Kijk dan op: https://www.joinhackshield.nl/gemeente/woudenberg.

Naar overzicht