Bomenkaart Woudenberg

Met ingang van 17 oktober 2017 heeft u geen vergunning meer nodig voor het kappen of ingrijpend snoeien van bomen, tenzij het gaat om de bomen die zijn opgenomen op de Bomenkaart Woudenberg. Op deze kaart staan bomen, lanen en singels die belangrijk zijn voor het groene karakter van Woudenberg en daarom een beschermde status hebben. Ook de zogenaamde hoofd groenstructuur, welke vastgesteld is in het Groenbeleidsplan 2011, is verwerkt in deze kaart.

Staat uw boom op de Bomenkaart of woont u in een boomzone?

Alleen dan is er een omgevingsvergunning ter behoeve van kappen (voorheen kapvergunning)  nodig om een boom te kappen of ingrijpend te snoeien. De gemeente beoordeelt of de door u aangegeven reden van kap zwaarwegend genoeg is om de boom te kappen. Bijvoorbeeld als de boom dood of ernstig ziek is. Ook voor het zeer ingrijpend snoeien, zoals het knotten of kandelaberen van een boom (welke nog geen knotboom is) heeft u een omgevingsvergunning nodig. De gemeente verleent zo’n vergunning alleen bij zwaarwegende argumenten. Er zal altijd eerst gekeken worden of de boom behouden kan worden.

Denkt u te moeten kappen of snoeien?

Om te voorkomen dat u onbedoeld een gezonde boom kapt, kunt u gratis advies vragen bij een deskundige van de gemeente. Wij informeren u over het onderhoud en behoud van bomen. Ook kunt u tips krijgen: waar moet u bijvoorbeeld op letten als u uw tuin opnieuw gaat inrichten of als u gaat verbouwen? Voor dit adviesgesprek kunt u een afspraak maken via het telefoonnummer 14033.

Bomenkaart pdf

Om te zien of uw boom op de kaart staat of dat u in een boomzone woont, kunt u onderstaande pdf’s bekijken.

Hieronder vindt u per regio een bomenkaart:

Dorp
Wijken: De Grift, Nieuwoord, Nico Bergsteijn, Laanzicht, Het Groene Woud, Het Zeeland.
Straten: Ekris, Geeresteinselaan, Maarsbergseweg, Randweg, Zegheweg.

Geerestein
Wijk: Geerestein.
Straten: Ekris, Geeresteinselaan, Groenewoudsesteeg, Stoeversteeg, Vieweg, Zuiderbroek.

Bedrijventerrein
Wijk: Bedrijventerrein, Rumelaar-Lambalgen, Voskuilen, Woudenberg Oost.
Straten: Brinkanterweg, Glashorsterdijk, Klein landaas, Laagerfseweg, Landaasweg, Paralelweg, Stationsweg Oost, Voskuilerweg, Zegheweg.

Voskuilen
Wijk: Voskuilen.
Straten: Breehoeverlaan, Dashorsterweg, Jaagpad, Moorsterweg, Roffelaarskade, Voskuilerdijk, Voskuilerweg.

Moorst
Wijk: Voskuilen.
Straten: Dashorsterweg, Klein Moorst, Kolfschoterdijk, Moorsterweg.

Landaas
Wijk: Rumelaar-Lambalgen.
Straten: Brinkanterweg, Davelaar, Jaagpad, Laagerfseweg, Lambalgseweg, Landaasweg, Strubbelenburg.

Broek
Wijk: Rumelaar-Lambalgen.
Straten: Broekerweg, Davelaar, De Groep, De Steeg, Heuvelsesteeg, Lambalgseweg, Oudenhorsterlaan, Vlieterweg.

Ringelpoel
Wijk: Rumelaar-Lambalgen.
Straten: Haarweg, Heulweg, Laagerfseweg, Oudenhorsterpad, Rumelaarseweg.

De Stolp
Wijk: Den Treek-Henschoten, Rumelaar-Lambalgen.
Straten: Maarsbergseweg, Monnickendijk, Ringelpoel, Rumelaarseweg, Slappedel.

De Meent
Wijk: Den Treek-Henschoten.
Straten: Amersfoortseweg, De Heygraeff, De Meent, Doornseweg, Oude Utrechtseweg, Trekerweg, Zeisterweg.

Wallenburg
Wijk: Den Treek-Henschoten.
Straten: Darrenweg, De Laagt, Grensweg, Nieuwe Weg, Oude Driebergseweg, Piramideweg, Traayweg, Treekerlaan, Trekerweg, Oude Woudenbergsezandweg, Zeisterweg.