Tweede ronde gesprekken coalitievorming in Woudenberg van start.

30 april 2018

Afgelopen week zijn de beoogd coalitiegenoten GBW, CU en VVD in meerdere sessies bij elkaar geweest en is er een start gemaakt met coalitiebesprekingen. Open en eerlijk, in goede harmonie maar soms ook zeer scherp zijn de eerste belangrijke onderwerpen besproken, en zijn afspraken gemaakt. In de komende vakantieweek zal in een kleinere setting verder gewerkt worden. Na de meivakantie zal vervolgens inhoudelijk verder met elkaar worden gesproken en geschreven aan het coalitieprogramma voor de komende vier jaar. Bij het schrijven van het programma kunnen de coalitiepartners rekenen op de deskundige inbreng en ondersteuning van de ambtenaren van de gemeente Woudenberg. Het is goed om te constateren dat de beoogde partners allen vertrouwen hebben in een goede afloop van de lopende besprekingen. Ook hebben alle partners uitgesproken dat snelheid van handelen belangrijk is en het goed is om deze er goed in te houden. Kwaliteit moet echter altijd de boventoon voeren zo is breed geconstateerd. Er wordt dus met snelheid gewerkt aan een kwalitatief goed programma dat Woudenberg weer 4 jaar vooruit kan helpen.

GBW, CU en VVD gaan coalitieonderhandelingen voeren

20 april 2018

Na een constructieve maar ook intensieve eerste ronde met informerende gesprekken na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart jl. is de uitkomst als volgt: GBW gaat samen met de ChristenUnie en de VVD verkennende gesprekken voeren voor de vorming van een nieuw college van B&W voor de gemeente Woudenberg. “Vele mogelijkheden hebben de revue gepasseerd na deze eerste ronde gesprekken” aldus Marco van de Hoef, fractievoorzitter van GBW. We zijn open en transparant, zonder verwachtingen vooraf, alle gesprekken ingegaan. Alle partijen hebben constructief en met hun eigen ambitie aangegeven waar hun voorkeuren liggen voor de vorming van een nieuw college.

De uitkomst is dus een tweede ronde van gesprekken tussen GBW, CU en VVD. Ook de fractievoorzitters Marleen Treep (CU) en Jhony Stalman (VVD) hebben aangegeven met positieve energie en met hun eigen ambities deze tweede ronde gesprekken in te gaan. Maandag 23 april zullen deze gesprekken van start gaan.