Huwelijk

Waar trouwen?

Woudenberg heeft één standaard trouwlocatie, namelijk de trouwzaal van het gemeentehuis. Wilt u op een andere locatie trouwen?  Neemt u dan contact op met de gemeente via het telefoonnummer 14033.

Wanneer trouwen?

Op maandag tot en met vrijdag kunt u om 10.30 uur, 11:30 uur, 12:30 uur, 13:30 uur, 14:30 uur en 15.30 uur trouwen in de trouwzaal op het gemeentehuis. Op zaterdag kunt u om 10.30 uur of om 11.30 uur trouwen.

Klik hier voor de tarieven.

Gratis trouwen

Op maandag om 9.00 uur en om 9.30 uur is een huwelijksvoltrekking gratis. Het huwelijk vindt dan plaats in een vergaderruimte en niet in de trouwzaal. Alleen de getuigen mogen bij het huwelijk aanwezig zijn. Tenminste één persoon van het aanstaande bruidspaar dient ingeschreven te zijn in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Woudenberg.

Datum reserveren

Neem van te voren contact op met de gemeente om te informeren of de door u gekozen huwelijksdatum beschikbaar is.

Trouwambtenaren

Bent u benieuwd wie de trouwambtenaren zijn? Maak kennis.

Melding voorgenomen huwelijk

Als u een huwelijk heeft gereserveerd, ontvangt u, naast de bevestiging, ook de benodigde formulieren voor de huwelijksaangifte. Er wordt van de huwelijksaangifte geen akte meer opgemaakt. Na controle van de ingevulde formulieren is de huwelijksaangifte afgehandeld.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit en/of  bent u in het buitenland geboren, neem dan contact op met de gemeente. Soms moet u dan, naast de formulieren voor de huwelijksaangifte, ook andere documenten inleveren, zoals bijvoorbeeld uw geboorteakte of een bewijs van uw burgerlijke staat.

Huwelijkse voorwaarden

Automatisch gemeenschap van goederen verandert per 1 januari 2018

Stellen die vóór 1 januari 2018 trouwen, trouwen automatisch in gemeenschap van goederen. Vanaf 1 januari 2018 gelden er nieuwe regels. Dan geldt automatisch een beperkte gemeenschap van goederen.

Muziek tijdens de huwelijksvoltrekking

Er kan tijdens de plechtigheid muziek gedraaid worden. Bijvoorbeeld bij binnenkomst, tijdens het ondertekenen van de akte en/of bij het verlaten van de trouwzaal. Lever de cd/usb-stick uiterlijk een week van te voren in bij de Servicebalie. Vermeldt op de cd/usb-stick uw naam, de datum en het tijdstip van uw huwelijk en welk nummer er op welk tijdstip gedraaid moet worden.

Strooien

Helaas is strooien met rijst, rozenblaadjes of confetti e.d. in of rond het gemeentehuis niet toegestaan.

Geregistreerd partnerschap

Geregistreerd partnerschap is gelijk aan een huwelijk. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.