Identiteitskaart

U vraagt een nieuw identiteitskaart persoonlijk aan bij het Loket Burgerzaken. Dit kan alleen op afspraak via www.woudenberg.nl/afspraak, telefonisch via 14033 of aan de servicebalie van het gemeentehuis. U betaalt de kosten voor de identiteitskaart bij de aanvraag. Dit kan contant of met uw pinpas. U kunt uw nieuwe identiteitskaart na 5 werkdagen ophalen bij de Servicebalie. Dit kunt u alleen zelf doen en u hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Bekijk hier de openingstijden van de Servicebalie.

Meenemen

Neem het volgende mee als u uw identiteitskaart komt aanvragen:

  • Al uw oude reisdocument(en): paspoort en/of identiteitskaart, geldig en niet geldig.
  • Een recente pasfoto in kleur, die voldoet aan de eisen voor een pasfoto. Op het gemeentehuis kunt u ook een pasfoto laten maken.
  • Contant geld of een pinpas om de identiteitskaart te betalen.

Vraagt u een identiteitskaart voor uw kind jonger dan 12 jaar? Neem dan ook het volgende mee:

  • Een geldig legitimatie bewijs van beide ouders of de voogd.
  • Het ingevulde toestemmingsformulier voor minderjarigen.

Uw kind moet zelf ook aanwezig zijn bij de aanvraag.

Pasfoto maken

In het gemeentehuis van Woudenberg staat een pasfotostudio waar u uw pasfoto’s kunt maken. De pasfotostudio is geschikt voor personen vanaf 6 jaar. Maakt u gebruik van een rolstoel of scootmobiel, dan is de pasfotostudio voor u helaas niet toegankelijk. U kunt in dit geval een pasfoto laten maken bij de fotograaf.

Voor € 6,- ontvangt u vijf pasfoto’s. Voor uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart heeft u één pasfoto nodig. Let er op dat u gepast betaalt. U kunt namelijk niet pinnen of geld wisselen.

Klik hier voor de tarieven.

Spoedaanvraag

Heeft u snel een nieuwe identiteitskaart nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als u de kaart voor 14:00 uur aanvraagt, kunt u deze de volgende werkdag vanaf 9:00 uur ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra kosten. Heeft u uw oude paspoort of identiteitskaart niet meer, dan is een spoedaanvraag niet altijd mogelijk. Neem telefonisch contact op met de gemeente om te kijken wat voor u in dit geval de mogelijkheden zijn.

Vertrekt u vandaag al? Ga dan naar de Marechaussee voor een nooddocument.

Hoe lang is mijn identiteitskaart geldig?

Een identiteitskaart is 10 jaar geldig voor personen die 18 jaar of ouder zijn. Een identiteitskaart is 5 jaar geldig voor personen jonger dan 18.

Haal uw identiteitskaart binnen 3 maanden op bij de Servicebalie. Daarna vervalt namelijk uw aanvraag en moet u een nieuwe aanvragen.

Identiteitskaart kwijt of gestolen

Bij verlies of diefstal van uw reisdocument, kunt u hier digitaal de vermissing doorgeven.  U kunt ook de vermissing aan de Servicebalie op het gemeentehuis doorgeven. Dit kan tijdens de vrije inloop, maar u kunt ook een afspraak maken. Bekijk hier de openingstijden van Servicebalie/Loket Burgerzaken.
De normale levertijd van 5 werkdagen kan de gemeente in dit geval niet garanderen. 
Bij verlies of diefstal in Nederland is aangifte doen niet nodig. 
Is uw identiteitskaart in het buitenland verdwenen, dan moet u voor uw reisverzekering bij de politie in het buitenland aangifte doen.