Scholen in Woudenberg

Woudenberg heeft basisscholen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, buitenschoolse voorzieningen en geregistreerde gastouders. De dichtstbijzijnde middelbare scholen en speciaal onderwijs vindt u in Amersfoort, Barneveld, Doorn, Zeist, Veenendaal en Maarsbergen. Meer informatie en de contactgegevens vindt u in de digitale gemeentegids.

Schoolvakantie

De overheid bepaalt per regio de data voor de zomervakantie, kerstvakantie en meivakantie. Bekijk hier de schoolvakanties per regio. Voor de overige schoolvakanties gelden adviesdata. Informeer bij uw school voor de definitieve data.

Leerplicht

Om goed voorbereid te zijn op de toekomst, is het belangrijk om een diploma te halen. Alle kinderen in Nederland tussen 5 en 16 jaar oud moeten naar school. Meer informatie over de leerplicht vindt u op de website van Coöperatie De Kleine Schans.  

Begeleiding voortijdig schoolverlaters (vsv-ers)

Een diploma op minimaal havo of mbo-2 niveau legt een goede basis voor jongeren om zichzelf sociaal en economisch te kunnen redden. Om het aantal voortijdig schoolverlaters tot 23 jaar zonder havo- of mbo-2 diploma te verminderen, is in elke regio in Nederland een Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC) ingesteld.
In het Regionale Meld- en Coördinatiepunt van de gemeente Amersfoort werken gemeenten in de regio Eem (Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg) samen om (dreigende) voortijdig schoolverlaters tussen de 18 en 23 jaar te begeleiden.
Jongeren zelf, maar ook de ouders van jongeren die dreigen uit te vallen of al gestopt zijn met school kunnen contact opnemen met het RMC. Dat kan via rmcregioeem@amersfoort.nl of door te bellen met 033 469 5620.

Meer informatie