Schuldhulpverlening

Lukt het u niet om uw schulden af te lossen? Heeft u moeite met rondkomen? U kunt hiervoor de hulp van de gemeente inschakelen.  Een professionele schuldhulpverlener kijkt samen met u naar de oorzaak van uw financiële problemen en maakt afspraken met u en de schuldeisers over het aflossen van uw schulden.

Wat moet u doen?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor schuldhulpverlening of een aanvraag doen? Neem dan contact op met Coöperatie De Kleine Schans.  De gemeente beoordeelt of u in aanmerking komt voor schuldhulpverlening. Hierbij wordt onder andere gekeken naar uw inkomen, vermogen, vaste lasten en schulden. Uiteindelijk besluit de gemeente of u de hulp krijgt.

Wat heeft u nodig?

  • Identiteitsbewijzen van u en uw eventuele partner
  • Bewijzen van uw inkomen, vermogen en schulden van u en eventueel uw partner en andere gezinsleden.
  • Zijn er andere organisaties die u ook helpen met het aflossen of omgaan met uw schulden? Neem dan ook de contactgegevens van deze organisaties mee.

Spreekuur schuldhulpverlening

Elke woendag van 9.00 tot 10.00 uur is er een inloopspreekuur schuldhulpverlening in Loket De Kleine Schans. U kunt dan zonder afspraak terecht met uw vragen over financiële situatie. U kunt ook een aanvraag voor schuldhulpverlening indienen.

Budgetbegeleiding

Schuldhulpverlening kan u ook hulp bieden in de vorm van budgetbegeleiding. Heeft u problemen om uw uitgaven onder controle te houden? Dan kan budgetbegeleiding voor u mogelijk een goede oplossing zijn. Een schuldhulpverlener helpt u dan bij het beheren van uw inkomsten en uitgaven. Neemt u voor meer informatie contact op met Coöperatie De Kleine Schans.

Schuldhulpmaatje

De schuldhulpmaatjes van Stichting IDH (Interkerkelijke diaconale hulpverlening) helpen inwoners van de gemeente Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg die in financiële zin vastgelopen zijn of dreigen vast te lopen. Een schuldhulpmaatje is een getrainde vrijwilliger die op een laagdrempelige  manier helpt met het oplossen en voorkomen van schulden. Een maatje ondersteunt ook tijdens een schuldregelingstraject en na afloop daarvan. U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met de coördinatoren via telefoon 06-30207868 of e-mail info@idhschuldhulp.nl