Paspoort aanvragen

U vraagt een nieuw paspoort persoonlijk aan bij het Loket Burgerzaken. Dit kan alleen op afspraak via www.woudenberg.nl/afspraak telefonisch via 14033 of aan de servicebalie van het gemeentehuis. U betaalt de kosten voor het paspoort bij de aanvraag. Dit kan contant of met uw pinpas. U kunt uw nieuwe paspoort na 5 werkdagen ophalen bij de Servicebalie. Dit kunt u alleen zelf doen en u hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Bekijk hier de openingstijden van de Servicebalie.

Meenemen bij de aanvraag

Neem als u uw paspoort komt aanvragen de volgende zaken mee:

  • Al uw reisdocument(en): paspoort en/of identiteitskaart, geldig of niet geldig.
  • 1 recente pasfoto in kleur, die voldoet aan de pasfoto-eisen. Op het gemeentehuis kunt u ook een pasfoto laten maken.
  • Contant geld of een pinpas om het paspoort te betalen.

Wilt u een paspoort aanvragen voor iemand die jonger is dan 18 jaar, neem dan ook de volgende zaken mee: 

  • Een geldig legitimatiebewijs van beide ouders of de voogd.
  • Het ingevulde toestemmingsformulier voor minderjarigen.

Uw kind moet zelf ook aanwezig zijn bij de aanvraag.

Pasfoto maken

In het gemeentehuis van Woudenberg staat een pasfotostudio waar u uw pasfoto’s kunt maken. De pasfotostudio is geschikt voor personen vanaf 6 jaar. Maakt u gebruik van een rolstoel of scootmobiel, dan is de pasfotostudio voor u helaas niet toegankelijk. U kunt in dit geval een pasfoto laten maken bij de fotograaf.

Voor € 6,- ontvangt u vijf pasfoto’s. Voor uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart heeft u één pasfoto nodig. Let er op dat u gepast betaalt. U kunt namelijk niet pinnen of geld wisselen.

Klik hier voor de tarieven.

Hoe lang is mijn paspoort geldig?

  • 10 jaar voor personen die 18 jaar en ouder zijn.
  • 5 jaar voor personen tot en met 17 jaar.
  • Maximaal 5 jaar voor vreemdelingen- en vluchtelingenpaspoort. Dit hangt onder andere af van de geldigheidsduur van het verblijfsdocument.

Haal uw paspoort binnen 3 maanden op bij de Servicebalie. Daarna vervalt de aanvraag en moet u een nieuw paspoort aanvragen.

Spoedaanvraag

Heeft u snel een nieuw paspoort nodig? Dan kunt een spoedaanvraag doen. Als u het paspoort voor 14:00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag vanaf 9:00 uur ophalen bij de Servicebalie. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra kosten. Heeft u uw oude paspoort of identiteitskaart niet meer, dan is een spoedprocedure niet altijd mogelijk. Neem telefonisch contact op met de gemeente om te kijken wat voor u in dit geval de mogelijkheden zijn.

Vertrekt u vandaag al? Ga dan naar de Marechaussee voor een nooddocument.

Paspoort kwijt of gestolen

Bij verlies of diefstal van uw reisdocument, kunt u hier digitaal de vermissing doorgeven.  U kunt ook de vermissing aan de Servicebalie op het gemeentehuis doorgeven. Dit kan tijdens de vrije inloop, maar u kunt ook een afspraak maken. Bekijk hier de openingstijden van Servicebalie/Loket Burgerzaken.
De normale levertijd van 5 werkdagen kan de gemeente in dit geval niet garanderen. 
Bij verlies of diefstal in Nederland is aangifte doen niet nodig. 
Is uw identiteitskaart in het buitenland verdwenen, dan moet u voor uw reisverzekering bij de politie in het buitenland aangifte doen.