Trouwambtenaren

  • De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) sluit het huwelijk of geregistreerd partnerschap.
  • Ongeveer vijf weken vóór de ceremonie neemt de trouwambtenaar contact met u op voor een kennismakingsgesprek. 
  • Tijdens dit gesprek bespreekt de trouwambtenaar samen met u de invulling van de huwelijksplechtigheid. 
  • Heeft u een voorkeur voor één van de ambtenaren, dan houdt de gemeente daar zoveel mogelijk rekening mee.
  • Hieronder stellen onze trouwambtenaren zich aan u voor.

Ben ik jullie trouwambtenaar?

Binnenkort geven jij en je partner elkaar het jawoord! Het grote moment waar je al maanden, misschien zelfs jaren naar uit kijkt. Eindelijk worden jullie in de echt verbonden zoals dat zo mooi heet. Trouwen zoals jullie zijn, zoals jullie dat willen. Met ruimte voor alles wat jullie een plek binnen de ceremonie willen geven.

Als ware romanticus zoek ik altijd de verbinding op. Niet alleen de verbintenis van het liefdeskoppel, maar ook het samen komen van de families, vrienden en iedereen die deel uit maakt van deze feestelijke gelegenheid. Dat maakt het werk als trouwambtenaar zo bijzonder, want elk verhaal is uniek. Keer op keer probeer ik het verhaal, jullie liefde, op een eigen wijze zo mooi mogelijk te verwoorden, want;

“Vier de liefde elke dag, het is te mooi om een dag over te slaan!

Mijn uitdaging is het om een ceremonie zo persoonlijk mogelijk te maken, of het nu serieus is, met een vleugje humor, met dierbare herinneringen of met een kwetsbaar moment.
Waarom ik zo graag huwelijken voltrek?

Je mag even in het leven van twee mensen stappen en je mag hun unieke geschiedenis aanhoren.

Ik heb in mijn kleurrijk leven al zo veel leuke en mooie mensen mogen ontmoeten. Ik vind het een uitdaging om zo goed mogelijk te luisteren naar wat de gehuwden in spe, willen (of juist niét willen). Wie zijn ze? Wat is hun liefdesverhaal? Hoe ziet voor hen de ideale ceremonie eruit?

Mijn missie als trouwambtenaar is om samen een passende en betrokken ceremonie voor te bereiden die past bij de persoonlijkheid, en wensen van het paar. Dit doe ik door mijn improvisatie vermogen, humor, en bewogen inzet, aan te spreken. Ik ben al vele jaren getrouwd met Ida en samen hebben we een mooi huwelijk, waar ruimte is voor liefde, familie, eigen werk, eigen vrienden maar ook voor veel gezamenlijkheid en plezier.

Graag wil ik jullie ontmoeten om er samen een mooi trouw-moment van te maken.

Liefde is het mooiste wat er is, want het gaat iedereen aan. Jullie hebben daadwerkelijk de keuze, vol liefde gemaakt om samen verder gaan en te gaan trouwen; hoe leuk is dat!

Trouwen is zoveel meer dan alleen maar JA zeggen. Al vele jaren heb ik ja-woorden mogen vragen, niet alleen in de gemeente Woudenberg maar in heel Nederland en daar buiten. En juist door steeds goed te luisteren en mee te denken over de persoonlijke inbreng bij de huwelijksceremonie is het voor mij mogelijk om jullie liefde te vertalen in een toespraak die raak en bindend is.

Als Trouwmevrouw is het prachtig om jullie unieke verhaal te mogen vertellen. Vertrouwd, humorvol met flexibiliteit maar zeker ook met ruimte voor emotie; vol creativiteit van woorden zodat de herkenning groot is en de herinnering blijvend.

En wat is het heerlijk om vol enthousiasme te doen wat ik zo leuk vind: …een persoonlijke huwelijksvoltrekking waarin jullie én jullie gasten zich thuis voelen en worden geraakt door alle verbinding. Met een lach op je gezicht en soms een traan over je wang… zo mooi als jullie samen zijn.

In de gemeente Woudenberg is heel veel mogelijk. Het maakt niet uit of jullie binnen of buiten trouwen, in de fraaie trouwzaal, in jullie eigen tuin, zelfs bij het Henschotermeer of op al die andere prachtige trouwlocaties. Ook is het mogelijk om zelf jullie huwelijksambtenaar te kiezen.

Natuurlijk kunnen jullie altijd contact met mij opnemen. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Elkaar trouw beloven doe je niet zomaar. Daar gaat een tijd van voorbereiding aan vooraf. Er moet van alles geregeld worden. De huwelijksvoltrekking met het geven van het ja-woord is een van de hoogtepunten van een trouwdag. Ik wil daar graag aan meewerken om dat moment tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Ik ben al 29 jaar Buitengewoon Ambtenaar van Burgerlijke Stand. In al die jaren heb ik meer dan 1600 huwelijken mogen voltrekken. Nog steeds ben ik verliefd op mijn werk. Al die lieve bruidsparen met ieder zijn unieke liefdesverhaal.

Ik ben zelf 36 jaar getrouwd met John, we hebben 5 kinderen en vormen een gezellig, warm gezin. Als de woorden, liefde, investeren in elkaar, echt voor elkaar willen gaan, je aanspreken dan kan je er zeker van zijn, dat deze woorden inhoud zullen krijgen in een voor jullie persoonlijk gemaakte speech. De manier waarop ik de plechtigheid graag wil doen, is spontaan, persoonlijk en toch officieel. En ook absoluut met een vleugje humor. Ook als er kinderen bij jullie trouwceremonie zijn, betrek ik die op een leuke manier erbij. In een uitgebreid voorgesprek kunnen we bespreken wat jullie wensen zijn, zodat ik voor jullie een prachtige ceremonie kan maken waarin jullie als bruidspaar het stralende middelpunt zijn..

Je kunt mij vragen voor een ceremonie in ons mooie gemeentehuis. Maar ook op iedere locatie van jullie keuze en zelfs bij het Henschotermeer. Graag wil ik ook jullie trouwambtenaar zijn. Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten.

U kunt ervoor kiezen om een “eigen”  trouwambtenaar te vragen om uw huwelijk te voltrekken. Daar zitten wel een aantal voorwaarden aan:

  • De ambtenaar moet in de laatste drie jaar elders een huwelijk hebben gesloten en dit aan kunnen tonen.
  • De ambtenaar moet beëdigd zijn in de rechtbank en een aanwijzing hebben binnen een gemeente.

Houd u er rekening mee dat voor deze extra administratieve handeling kosten in rekening worden gebracht.