Hondenbelasting

Heeft u één of meerdere honden? Als hondenbezitter moet u hondenbelasting betalen. Meld uw hond(en) aan bij de gemeente met het online formulier (link).

Bent u niet langer in het bezit van een hond dan dient u uw hond af te melden voor de hondenbelasting. U kunt uw hond afmelding bij de gemeente met het online formulier (link!). Heeft u al hondenbelasting betaald dan heeft u wellicht recht op teruggaaf van hondenbelasting. U ontvangt hierover schriftelijk bericht.

Tarieven

Kijk voor de tarieven in het tarievenoverzicht.

Controle

De gemeente Woudenberg voert herhaaldelijk controles voor de hondenbelasting uit. De hondencontroleur zal dan huis-aan-huis controleren of de hondeneigenaar hondenbelasting betaalt. Indien de controleur vaststelt dat er geen hondenbelasting wordt betaald, kan de gemeente een boete opleggen.

Uitzonderingen

Voor een (blinden)geleidehond hoeft u geen belasting te betalen. Ook voor politiehonden, honden die in het asiel verblijven en puppy’s jonger dan 3 maanden (gehouden bij de moederhond) betaalt u geen hondenbelasting. Let op! U dient de hond echter wel aan te melden en om vrijstelling te vragen. Meld de hond aan via het online formulier.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de aanslag? U kunt tot 6 weken na de datum van het aanslagbiljet bezwaar maken.