Aftrap Week van de Circulaire Economie 11 - 16 maart

Vandaag start de Week van de Circulaire Economie. "Graag trap ik als wethouder van de Gemeente Woudenberg deze week af. Het is een thema dat ons aan het hart gaat het gaat over de toekomst van ons leefklimaat en dat van alle generaties na ons. Dat heeft aandacht nodig. Bewustwording. En actie. De Week van de Circulaire Economie levert hier een grote bijdrage aan".

Ondernemers en organisaties worden deze week opgeroepen slimmer en zuiniger om te gaan met grondstoffen. Er worden rondleidingen, excursies en workshops door het hele land georganiseerd. De gemeente Woudenberg heeft haar ondernemers op de hoogte gebracht van de Week van de Circulaire Economie en hoe zij kunnen deelnemen aan het programma.

"Naast de ondernemers wil ik via dit bericht ook een oproep doen aan u als inwoner van Woudenberg. Want ook uw hulp is hard nodig. Doet u mee? Consuminderen, meer delen, repareren en hergebruiken. Maar denk ook aan minder wegwerpplastic gebruiken en bewuster inkopen om zo min mogelijk voedsel te verspillen".

De gemeente is zelf ook actief bezig met circulaire economie. Jonge ouders ontvangen bij aangifte van hun pasgeboren kindje een gratis wasbare zwemluier. Elke maand is er een repaircafé in het Cultuurhuis en op 10 april a.s. is er een speciaal repaircafé voor kinderen. In de tweede helft van 2023 werden er verschillende campagnes voor afvalpreventie georganiseerd. Daarnaast is er op het gemeentehuis een kwartiermaker Circulaire Economie werkzaam en zij zoekt uit wat we de komende jaren in onze gemeente kunnen doen om de Circulaire Economie verder in de praktijk te brengen.

Kijk op deweekvandecirculaireeconomie.nl voor meer informatie