Cameratoezicht tijdens jaarwisseling

De afgelopen dagen zijn bij politie en gemeente signalen binnengekomen over mogelijke verstoringen van de openbare orde tijdens de jaarwisseling. Op basis van deze meldingen heeft burgemeester Jansen het besluit genomen om van 31 december 2023 t/m 1 januari 2024 camera’s te plaatsen op het Poortplein in Woudenberg. Op deze manier willen politie en gemeente bijdragen aan een veilig en rustig verloop van de jaarwisseling.

De afgelopen dagen hebben zowel politie als gemeente signalen ontvangen over verwachte openbare orde verstoringen tijdens de jaarwisseling. “Ik betreur het zeer dat ik ook dit jaar opnieuw het besluit heb moeten nemen om cameratoezicht in te zetten. Veiligheid staat tenslotte boven alles en het veroorzaken van onrust op welke manier dan ook wordt niet geaccepteerd. Ik blijf inwoners oproepen om overlast en gevaarlijke situaties aan de politie te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. En bel 112 als er sprake is van een acuut gevaarlijke situatie. We gaan opnieuw voor een gezellige en veilige jaarwisseling, maar alleen samen maken we het verschil!”, aldus burgemeester Jansen.

Sneller actie en sneller opsporen
Door gebruik te maken van cameratoezicht kunnen politie en gemeente snel inspelen op eventuele overlast en incidenten en kunnen daders sneller opgespoord worden. Ook vraagt de gemeente aan omwonenden om de politie te bellen als ze dingen zien die niet door de beugel kunnen of als zij overlast ervaren.
 

Meer informatie over de jaarwisseling
Meer informatie over de jaarwisseling in Woudenberg is te vinden op www.woudenberg.nl/jaarwisseling.

Aanwijzing tijdelijk cameratoezicht omgeving De Nieuwe Poort te Woudenberg

>>>>Aanwijzingsbesluit (pdf, 388 KB)