Column burgemeester

Niets is minder waar

14 september 2021
Onlangs werd ik door een andere Woudenbergse krant gevraagd voor een interview. Een interview waarin er werd teruggekeken op mijn eerste 100 dagen als burgemeester van Woudenberg. Ik vertelde wat mij opviel en op welke manier de bezuinigingen die gaan komen daar invloed op zouden hebben. Als voorbeeld noemde ik de noodzaak om creatief na te denken over de ruimten op bijvoorbeeld sportparken die veelal leeg staan. En dat heb ik geweten, want dit leverde veel reacties op.

Reacties van Woudenbergers die het er van harte mee eens waren en gelijk met ideeën kwamen. En reacties van Woudenbergers die vonden dat ik eigenlijk niet goed wist wat er allemaal al gebeurt op de sportparken en mij uitnodigde. Iedere uitnodiging die ik krijg neem ik, voorzover mijn agenda dat toelaat, graag aan. En wat bleek niets is minder waar! Er gebeurt veel meer op de sportparken dan ik wist. De energie, de samenwerking en het plezier, geweldig om te zien en complimenten daarvoor! Maar we weten ook dat er nog meer kan. De stilte die ik beschreef in mijn interview, neen die is er gelukkig meestal niet.

Ook via via kreeg ik reacties. Voor iedereen die mij iets wilt laten weten of zien, u mag mij altijd benaderen. Het is belangrijk dat er kennis is van wat er in Woudenberg leeft. Uw raadsleden, wethouders en ook uw burgemeester zijn daar rechtstreeks voor te bereiken.

Sinds deze week heeft u nog een kans! De gemeentemonitor 2021 staat online. Een vragenlijst over het wonen en leven in Woudenberg. Door deze vragenlijst in te vullen kunnen we met elkaar bouwen aan een leefbaar en veilig Woudenberg. Doet u mee?!

Eerdere columns