Column burgemeester

Kiezen

23 november 2021
Afgelopen week was het zo ver: de gemeenteraad van Woudenberg maakte bekend welke keuze zij heeft gemaakt uit de ruime belangstelling voor het burgemeesterschap van de gemeente Woudenberg. De keuze is gevallen op mevrouw Magda Jansen uit Soest. Als de laatste formaliteiten goed kunnen worden afgerond zal burgemeester Jansen begin januari starten als nieuwe burgemeester van onze mooie gemeente. Hier is een welgemeende felicitatie op z’n plaats wat mij betreft. In de eerste plaats natuurlijk voor burgemeester Jansen, maar ook voor de gemeenschap van Woudenberg. Ik ben er van overtuigd dat u een goede tijd tegemoet gaat met deze burgemeester. Een tijd waarin jullie met elkaar verder kunnen bouwen aan het dorp, aan de gemeenschap, aan de oplossingen en het benutten van kansen!

Daar waar de gemeenteraad van Woudenberg koos voor burgemeester Jansen is het straks uw beurt om de gemeenteraad opnieuw te kiezen. Op 16 maart 2022 mogen we namelijk weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hoewel maart 2022 nog heel ver weg lijkt zijn op het gemeentehuis maar ook op de hoofdkantoren van de verschillende politieke partijen de voorbereidingen in volle gang. Voordat u straks uw keuze op het stembiljet kunt aangeven maken politieke partijen nu hun keuze wie er straks op die verkiezingslijsten komen te staan.

Ook op het gemeentehuis moeten keuzes gemaakt worden: welke stembureaus worden er gebruikt, welk stembureau zal twee dagen extra open zijn? Welke mensen zijn er beschikbaar om de stembureaus te bemensen en wie gaat er straks helpen al die stemmen te tellen? Democratie is niet alleen een mooi woord, het is ook hard werken! Bent u geïnteresseerd om een stembureau te bemensen of vindt u het leuk om te helpen stemmen te tellen? Laat dat dan aan ons weten via verkiezingen@woudenberg.nl. Vooral mensen die dit keer voor de eerste keer hun stem uit gaan brengen worden van harte uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken. Dus beste eerste stemmers, jongvolwassenen of mensen die nog niet zo lang in Nederland wonen en dus net kiesrecht hebben gekregen, kom helpen om het kiezen mogelijk te maken. Want er is genoeg om tussen en voor te kiezen. Jullie zijn hierbij belangrijk!

 

Eerdere columns