Nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd

Een bijzonder moment voor Woudenberg, want we hebben met veel plezier Fedde de Graaf (10) geïnstalleerd als de nieuwe kinderburgemeester van Woudenberg. Fedde is een leerling van basisschool de Olijfboom en tijdens de raadsvergadering van 21 december is hij officieel geïnstalleerd. Fedde assisteert burgemeester Jansen in het nieuwe jaar tijdens verschillende ceremoniële taken en daarnaast zet hij zich met name in voor de door hem aangedragen onderwerpen.

Fedde werd onlangs tijdens de verkiezing voor de nieuwe kinderburgemeester gekozen vanwege zijn goede presentatie, enthousiasme en mooie onderwerpen waar hij zich als kinderburgemeester op wil gaan richten. In 2024 is Fedde een stem voor alle kinderen in Woudenberg!

De officiële installatie van Fedde was feestelijk en werd bijgewoond door zijn ouders, familie en vriendjes en vriendinnetjes. In zijn nieuwe rol vertegenwoordigt hij de belangen van kinderen in Woudenberg en draagt hij zijn eigen ideeën aan om ons dorp nog leuker te maken. Zoals meer speeltoestellen voor kinderen met een beperking en meepraten over de verkeersveiligheid in het dorp.

Burgemeester Jansen sprak haar vertrouwen uit in Fedde en benadrukte het belang van kinderen in onze gemeenschap. "Ik ben ervan overtuigd dat Fedde een waardevolle bijdrage gaat leveren aan ons dorp. Ik kijk uit naar zijn frisse nieuwe ideeën en met het enthousiasme van Fedde gaat dat vast helemaal goedkomen!"

Fedde bedankte iedereen en gaat zich inzetten voor zijn onderwerpen. "Ik ben blij dat ik deze rol mag vervullen en ga mijn best doen om naar jullie te luisteren en samen te werken aan een geweldig dorp voor kinderen."

Afscheid oud-kinderburgemeester Nathan de Leeuw
Met de installatie van Fedde kwam ook een eind aan de ambtstermijn van kinderburgemeester Nathan de Leeuw. Een jaar lang bekleedde hij met veel plezier deze functie.

Burgemeester Jansen: “Nathan wat heb ik jou zien groeien het afgelopen jaar. Daar waar je in het begin nog een beetje moest wennen aan je nieuwe rol, zo zeker was je van je zaak halverwege het jaar. Knap gedaan, het was leuk om met jou te mogen samenwerken, bedankt voor je geweldige inzet! En nu is de beurt aan Fedde, die al staat te popelen om aan de slag te gaan. Ik kijk uit naar onze eerste samenwerking tijdens de Nieuwjaarsontmoeting op zaterdag 13 januari. Tot dan!”

Hoe word je kinderburgemeester?
Sinds 2018 wordt elk jaar op één van de Woudenbergse basisscholen de verkiezing voor een nieuwe kinderburgemeester georganiseerd. Volgend jaar is Koningin Julianaschool aan de beurt. Om kinderburgemeester te worden moet je in groep 7 of 8 zitten en natuurlijk leuk vinden om de taken van een kinderburgemeester uit te voeren. Meer informatie over kinderburgemeesters is te vinden op www.kinderburgemeesters.nl.

Vragen voor de kinderburgemeester
Kinderen die vragen hebben voor de nieuwe kinderburgemeester Fedde de Graaf of hem graag iets willen vertellen, kunnen een mail sturen naar kinderburgemeester@woudenberg.nl.