Afscheid gemeenteraad en uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

Dinsdagavond vond tijdens een bijzondere raadsvergadering in Schimmel 1885 het afscheid plaats van de leden van de gemeenteraad. Burgemeester Jansen opende de avond en bedankte de leden voor hun grote inzet voor Woudenberg in de afgelopen vier jaar. De vertrekkende gemeenteraadsleden werden door de burgemeester persoonlijk toegesproken. Vertrekkende raadsleden Jan Mulder (SGP) en Marco van de Hoef (GBW) werden beiden Koninklijk onderscheiden. Zij maakten meer dan twaalf jaar deel uit van de gemeenteraad en kregen de Koninklijke Onderscheiding opgespeld door burgemeester Jansen.

Naast deze twee vertrekkende raadsleden was er nog speciale aandacht voor de raadsleden; Wim Merkens (GBW), Elli van Oosterom (CU), Irene Houtsma (GBW), Karin Schipper (GBW) en Henk van de Wetering (PvdA-GL) die ook niet meer terugkeren in de gemeenteraad.

“Het werk van raadsleden vraagt veel. Naast tijd, inzet en ambitie wordt dit vaak naast het een betaalde baan én het privéleven gedaan. Het brengt bovendien een grote verantwoordelijkheid met zich mee: raadsleden willen het beste voor onze gemeente en voor de inwoners. Ik bedank alle raadsleden voor hun grote betrokkenheid tijdens de afgelopen raadsperiode. Voor de vertrekkende raadsleden is een eervol afscheid op zijn plaats en in het bijzonder Jan Mulder en Marco van de Hoef, die respectievelijk bijna 18 jaar en 16 jaar lang zitting hebben gehad als raadslid in de gemeenteraad van Woudenberg.”, aldus burgemeester Jansen.

Als afscheidscadeau kregen de vertrekkende raadsleden een lijntekening in glas van de oostgevel van het station Woudenberg-Scherpenzeel. Dit kunstwerk is gemaakt door de Woudenbergse kunstenaar Krista Israel.

De installatie van de gemeenteraad in nieuwe samenstelling is op 30 maart 2022 om 20.00 uur eveneens in Schimmel 1885.