Buitengebied bijeenkomst 13 december

Bent u inwoner of (agrarisch) ondernemer in het buitengebied? Zet dan dinsdag 13 december 2022 in uw agenda. Op die dag organiseren de gemeenten Woudenberg en Scherpenzeel in samenwerking met de
Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVOON) een informatieavond over veiligheid in het buitengebied. Steeds vaker maken criminelen voor hun activiteiten gebruik van diensten van de bovenwereld. Zij huren bijvoorbeeld een kassencomplex of schuur in het buiten- gebied voor bijvoorbeeld hennepteelt, de productie van drugs, witwassen maar ook fraude en arbeidsuitbuiting. Wanneer je eenmaal met criminelen in zee gaat, is er geen weg meer terug en krijg je met bedreigingen te maken.

Het effect is dat bovenwereld en onderwereld met elkaar verweven raken. Dit wordt ondermijning genoemd en raakt aan de veiligheid en leefbaarheid van onze samenleving. Ondermijning is geen zaak die politie en justitie alleen kunnen bestrijden. Dat moeten we samen doen als (overheids)partners met u als bewoner of ondernemer in het buitengebied.
Graag tot ziens op dinsdag 13 december 2022.

Programma
19:30 I Inloop
20:00 I Welkomstwoord Burgemeester van Scherpenzeel
20:10 I 'Ondertussen in het Buitengebied', Presentatie Paul van der Weiden PVO Oost-Nederland
21:15 I Delen van zorgen en meldingen
22:00 I Afsluiting

Datum: 13 december 2022
Locatie: Kulturhus De Breehoek, Markstraat 59
U kunt zich hier aanmelden voor de bijeenkomst.