Burgemeester ontvangt nieuwste Klapperman

Vorige week heeft burgemeester Jansen de nieuwste editie van ‘De Klapperman’ in ontvangst genomen. De heer Reichgelt, de schrijver van de Klapperman, heeft ditmaal de historie van de Woudenbergse boerderijen uit de doeken gedaan. Waarbij ook twee boerderijen; Klein Vlastuin en Klein Landaas specifiek worden belicht.
"Prachtig dat Woudenberg over zo'n rijke historie beschikt. Met deze Klapperman wordt de rijke historie van de  landbouw in Woudenberg weer tot leven gebracht. Ik heb enorm veel waardering voor meneer Reichgelt, het vele werk wat hij heeft verzet en daarmee zijn betekenisvolle bijdrage voor ons dorp. Dank hiervoor!", aldus burgemeester Jansen.

Locoburgemeester neemt boek in ontvangst
Onlangs ontving locoburgemeester Molenaar, samen met nog twee genodigden, het nieuwe boek ‘Zicht op Huize Laanzicht & Huize Nieuwoord en zijn bewoners’. Het eerste exemplaar kreeg hij uit handen van schrijver Ot Beigelstein.

Met het boek krijgt de lezer een kijkje in het leven van burgemeester De Beaufort. Van 1872 tot 1905 bekleedde hij met verve het burgemeestersambt van Woudenberg. Een prachtig boek waar ook burgemeester Jansen een aandeel in heeft. Zij heeft een voorwoord verzorgd.
"Complimenten voor een prachtig en ook inspirerend boek als deze. Een boek over een burgemeester die enorm gewaardeerd werd en veel heeft betekend voor Woudenberg. En wist u dat deze burgemeester misschien wel de meest gefotografeerde Woudenberger is? Wanneer ik werk vanuit de wethouderskamer met uitzicht op zijn standbeeld, dan zie ik met regelmaat mensen die een foto van of met burgemeester De Beaufort maken". Aldus locoburgemeester Molenaar.