Burgemeester Woudenberg stopt

Burgemeester Titia Cnossen stopt per 1 juni 2021 na ruim negen jaar bij de gemeente Woudenberg. Zij heeft Zijne Majesteit de Koning gevraagd haar op 1 juni 2021 ontslag te verlenen uit het ambt van burgemeester van gemeente Woudenberg.

Hoewel haar tweede ambtstermijn nog doorloopt tot maart 2024, heeft de burgemeester besloten haar functie eerder te beëindigen.

“Ik ben negen jaar met veel plezier burgemeester van Woudenberg geweest. Het werken in het sfeervolle gemeentehuis en het meeleven met het lief en leed van de inwoners hebben die negen jaar tot een mooie tijd gemaakt. Ik heb Woudenberg leren kennen als een ondernemende gemeente met betrokken inwoners. Het is nu tijd om te verhuizen en te stoppen in Woudenberg om in het leven van de kleinkinderen een actieve plaats te hebben”, aldus Titia Cnossen.

Donderdagavond 25 maart informeerde zij de gemeenteraad over haar besluit.

Toen ze in 2012 werd geïnstalleerd, was Cnossen de eerste vrouwelijke ChristenUnie burgemeester van Nederland. Voordat zij burgemeester werd in Woudenberg was zij onder meer wethouder in Woerden en Berkel en Rodenrijs (Lansingerland).