Commissaris van de Koning brengt bezoek aan Woudenberg

Maandag had Woudenberg het genoegen om de commissaris van de Koning, de heer Hans Oosters, te ontvangen tijdens een officieel werkbezoek aan onze gemeente. Het was een inspirerend bezoek, waarbij de focus lag op het verkennen van lokale initiatieven, uitdagingen en successen.

Na een warm welkom door burgemeester Magda Jansen in het gemeentehuis ging de commissaris met haar in gesprek. Aansluitend volgde er een rondetafelgesprek waar ook alle collegeleden en fractievoorzitters bij aanwezig waren. Er werd gesproken over verschillende actuele ambities en dilemma's voor de toekomst van een vitaal Woudenberg. Zoals woningbouw, de financiële uitdagingen en de N224. 

Daarna ging er een rondleiding van start via het Beaufortpark langs verschillende locaties in het dorp. De eerste ontmoeting vond plaats bij Coöperatie De Kleine Schans. Hier gaven directeur Ellen van der Vlist, teamleider Sanne van de Wetering en voorzitter ALV Harma Zandberg gezamenlijk een presentatie over de Coöperatie. Zij stonden in het bijzonder stil bij het 5-jarig jubileum en vertelden over de unieke en vernieuwende manier waarop wordt samengewerkt in het sociaal domein met gemeente en maatschappelijke organisaties.

De commissaris bezocht daarna de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Stationsweg. Hij werd hartelijk ontvangen door het team Oekraïne van de gemeente, de bewoners en de mede-eigenaar Egbert van Voskuilen van Van Voskuilen Infratechniek die zijn pand ter beschikking heeft gesteld. De commissaris werd vol trots rondgeleid door de locatie, gevolgd door een gezellige bingo met de kinderen. Als afsluiting heeft de commissaris meegeholpen in de keuken waar iedere dag Oekraïense specialiteiten worden bereid voor en door bewoners.

“Dit bezoek aan Woudenberg was heel plezierig. Mij valt op dat de mensen hier naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen. Hier lossen mensen bij voorkeur zelf de problemen op in plaats van te wachten en te kijken naar de overheid. Dat spreekt me erg aan. Het is een krachtige samenleving met ondernemers als drijvende kracht. Het was een cadeau om vandaag op veel plekken met mensen in gesprek te gaan en te horen en zien wat er leeft”, aldus commissaris van de Koning Hans Oosters.

Burgemeester Magda Jansen: "We zijn dankbaar voor het bezoek van de commissaris van de Koning. Het bezoek was niet alleen een gelegenheid om onze gemeente te presenteren, maar ook een kans om diepgaande gesprekken te voeren over de uitdagingen en kansen waar we als gemeenschap voor staan. Zijn steun en toewijding versterken onze gemeenschap en samen kijken we positief naar de toekomst”

Het werkbezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn in het Huiskamercafé van het Cultuurhuis. De levendige ontmoetingsplaats waar kunst en culturele activiteiten, een oudheidkamer en de bibliotheek samenkomen. Ook kinderburgemeester Nathan de Leeuw was hierbij aanwezig en de burgemeester bedankte voorzitter van Stichting Cultuurhuis Woudenberg, Sietse Hoogenberg en alle leden, voor het hartelijke ontvangst deze middag.