Controle hondenbelasting 2023 start maandag 15 mei

De jaarlijkse huis-aan-huis controle op het bezit van honden gaat op maandag 15 mei van start. In de gemeente Woudenberg zijn hondenbezitters verplicht om Hondenbelasting te betalen. Het bedrijf Legitiem voert de controles uit. Zij onderzoekt of er honden aanwezig zijn en of deze zijn aangemeld. Heeft u uw hond (nog) niet aangemeld? Dan kunt u dit doen via: www.belastingbalie.veenendaal.nl.

Waarom controleren wij?
In de gemeente Woudenberg zijn hondenbezitters verplicht om Hondenbelasting te betalen. Zodra u een hond heeft, dan moet u de hond aanmelden bij de gemeente en betaalt u Hondenbelasting.

Controle huis-aan-huis
De controleurs controleren huis-aan-huis of u een hond heeft en of het juiste aantal honden bij de gemeente bekend is. Zij bezoeken willekeurige adressen in het dorp. Heeft u een hond waarvoor geen belasting wordt betaald? Dan vraagt de controleur u alsnog digitaal, via belastingbalie.veenendaal.nl, of schriftelijk aangifte te doen. Bent u niet thuis, dan laat de controleur, indien nodig, een informatiebrief achter.

De controle wordt op verzoek van de gemeente uitgevoerd. De controleurs zijn in dienst van Legitiem BV en zij kunnen zich aan de deur legitimeren.

Hond afmelden
Is uw hond overleden of is er op een andere manier afscheid genomen van de hond, dan kunt u dit online doorgeven. U ontvangt dan een vermindering voor de resterende maanden van het jaar.

Hoeveel Hondenbelasting betaalt u?
Het aantal honden bepaalt de hoogte van het tarief. U betaalt in 2023 voor iedere hond € 77,26 per jaar. Als u houder bent van een kennel betaalt u € 386,30.

Kwijtschelding Hondenbelasting
Heeft u onvoldoende geld om de belasting te betalen? Dan bestaat er een mogelijkheid om voor alleen de eerste hond (gedeeltelijk) kwijtschelding aan te vragen.

Heeft u een hulphond?
Als u een hulphond heeft, dan kan het zijn dat u geen Hondenbelasting hoeft te betalen. Bij de aanmelding van uw hond stuurt u een bewijsstuk mee waaruit blijkt dat uw hond een hulphond is. Kijk voor meer informatie en uitzonderingen op de website van de gemeente.

Meer informatie en vragen?
Bel gerust met de gemeente via 0800-023 00 81 (tussen 9.00 uur en 12.00 uur) of bezoek de website: woudenberg.nl/vergunningen-en-belastingen/hondenbelasting