Coronasteun voor vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligersorganisaties zijn erg belangrijk voor ons dorp. En helemaal in deze tijd zijn de activiteiten die georganiseerd worden onmisbaar omdat ze bijdragen aan het welzijn van onze inwoners. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders een regeling coronasteun voor vrijwilligersorganisaties ingesteld. Voor 2020 heeft u al een aanvraag kunnen indienen. De regeling wordt nu opengesteld voor aanvragen voor de periode 1-1-2021 tot 1-10-2021.  

Heeft uw organisatie in deze periode aantoonbaar minder inkomsten door de maatregelen en kunnen er daardoor geen activiteiten meer worden georganiseerd of zijn er daardoor financiƫle problemen ontstaan? Dan kunt u een beroep doen op deze regeling.

In de bijlage (pdf, 210 KB) vindt u de regeling inclusief de voorwaarden en het aanvraagformulier. Als u een aanvraag indient, is het belangrijk dat u ook een financiƫle onderbouwing aanlevert. Indien we nog een extra toelichting nodig hebben, dan nemen we contact met u op.

We vragen u om de aanvraag uiterlijk 31 oktober 2021 in te dienen. Dat kan per mail info@woudenberg.nl of per post Gemeente Woudenberg, t.a.v. Compensatie Coronaregeling vrijwilligersorganisaties, Postbus 16, 3930 EA Woudenberg .

De aanvragen worden vervolgens in behandeling genomen en beoordeeld. Als u een aanvraag heeft ingediend, ontvangt u van ons een beschikking waarin staat of de aanvraag wel/niet is goedgekeurd. Het streven is om alle aanvragen uiterlijk voor 30 november 2021 af te handelen. Als dat niet lukt, dan ontvangt u van ons bericht.

Heeft u vragen over de regeling? Dan kunt u contact opnemen met Renate Hilderink, beleidsadviseur sociaal domein, via het algemene telefoonnummer 14 033.