Deelmobiliteit in Woudenberg: denkt u mee?

De gemeente Woudenberg gaat aan de slag met het opstellen van een beleid rondom deelmobiliteit. Om dit goed te kunnen doen organiseert de gemeente op woensdag 24 april een bijeenkomst waarbij inwoners kunnen meedenken.

De gemeente Woudenberg wil graag meegroeien met de tijd, ook op het gebied van mobiliteit. Ze richten zich onder andere op het verbeteren van de lokale bereikbaarheid, het verminderen van CO2- uitstoot en het duurzaam en groen inrichten van de publieke ruimte. Steeds meer gemeenten zien deelmobiliteit als één van de mogelijke oplossingen voor deze problemen. De gemeente ziet hier ook voor Woudenberg potentie in, maar willen dit wel graag in nauwe samenwerking met inwoners doen.

Wat is deelmobiliteit?
Deelmobiliteit is voor sommigen misschien nog een vaag begrip. Het houdt in dat (duurzame) vervoersmiddelen door meerdere mensen gedeeld worden. Dit kan een auto zijn, maar bijvoorbeeld ook een bakfiets. Je betaald alleen voor het gebruik van het vervoersmiddel en het aantal kilometers dat je maakt. Het kan met name voor mensen die niet dagelijks een vervoersmiddel nodig hebben een uitkomst zijn. Je hebt geen vaste lasten voor onderhoud, brandstof, reparatie en verzekering. Maar je kunt je wel verplaatsen wanneer dat nodig is.

Bijeenkomst deelmobiliteit
Om samen de stap richting duurzamere bereikbaarheid te zetten en ideeën en vragen op te halen, organiseert de gemeente op woensdag 24 april een bijeenkomst over de kansen die er liggen voor het realiseren van duurzame deelmobiliteit in Woudenberg. Het doel van deze avond is het inwinnen van informatie en betrekken van inwoners, en zal op een interactieve manier worden ingericht. Deze avond is vrij toegankelijk voor iedere Woudenberger die interesse, ideeën of vragen heeft over het thema deelmobiliteit.

Wanneer: Woensdag 24 april
Tijd: 19:30 (inloop vanaf 19:00)
Waar: Sporthal De Camp | De Bosrand 15 – 17

Programma
19:00 - 19:30
Inloop en ontvangst met koffie en versnapering 
19:30 - 19:45 Presentatie "Deelmobiliteit: Onze Weg naar een Duurzame Toekomst"
19:45 – 21:00 Interactieve werksessie
21:00-21:30 Afsluiting