Digitale samenwerksessie dinsdag 14 december: grootschalige opwek duurzame energie

Op dinsdag 14 december a.s. organiseert de gemeente Woudenberg opnieuw een samenwerksessie voor alle inwoners en ondernemers van Woudenberg. Door de coronamaatregelen is deze tweede sessie digitaal. Samen met u willen we de mogelijkheden onderzoeken voor het opwekken van duurzame zon- en windenergie. Doet u mee?

Doel samenwerksessie zon en wind
Tijdens deze sessie informeren we u over de laatste stand van zaken en waarom het belangrijk is om het gesprek over zon- en windenergie te voeren. Ook kijken we samen verder wat voor opties er zijn in de toekomst voor zon en wind en proberen we duidelijk te krijgen waar Woudenberg naartoe wil. Op basis hiervan kunt u uw eigen ideeën en wensen doorgeven. 

Digitaal platform
Er is ook een digitaal platform zon en wind Woudenberg. Een platform met informatie over duurzame energieopwekking in Woudenberg en waar u uw wensen en ideeën kenbaar kunt maken. 

Wat wordt er met de resultaten gedaan?
De informatie die tijdens de sessies en op het platform gedeeld is bundelen we met het onderzoek naar de mogelijkheden voor zonnepanelen en windturbines. Zo ontstaat een plan voor de toekomst dat gepresenteerd wordt aan de Woudenbergse gemeenteraad.

Waarom zou ik deelnemen aan een digitale samenwerksessie?
Verandering in onze energieopwekking is hard nodig. Maar wat is het beste gebied voor zon- en windenergie? Dit kan de gemeente niet alleen bepalen, ideeën van u als inwoner en ondernemer zijn belangrijk. Alleen samen komen we tot een toekomstbestendig Woudenberg!

Duurzame energieopwekking in Woudenberg
De gemeente Woudenberg is onderdeel van een Regionale Energie Strategie (RES) binnen de regio Amersfoort. Om genoeg energie op te wekken voor de toekomst moeten we nadenken over alternatieven voor de huidige energievoorziening. Ondanks dat op dit moment het elektriciteitsnet geen nieuwe zon- en windparken aan kan willen we graag vooruitkijken naar wat in de toekomst wel kan. En nodigen we u uit om hierover mee te denken tijdens een samenwerksessie zon en wind.

Praktische informatie

Wanneer?
Dinsdag 14 december 19.30 – 21.30 uur 

Waar?
Digitaal – na aanmelden ontvangt u op de dag zelf een link om deel te nemen.

Aanmelden
Dit kan door een e-mail te sturen naar: secretariaat@woudenberg.nl o.v.v. samenwerksessie zon en wind.

Heeft u vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14033.