Eerste coöperatieve project van ZonopWoudenberg

Donderdag 24 augustus opent burgemeester Magda Jansen het eerste coöperatieve project van ZonopWoudenberg, genaamd Bruinenburg. Bij de familie De Kruif op de Ekris 74 zijn 120 zonnepanelen gelegd die in eigendom zijn van een veertigtal Woudenbergers. Zij kochten een participatie voor een aantal zonnepanelen en profiteren met elkaar van de opbrengsten hiervan.

Een van die Woudenbergers is Lucy de Haan en zij vertelt: ,,Ik ben enthousiast aangehaakt bij dit eerste zon-op-andermans-dak-project van ZonopWoudenberg omdat ik dit een fantastisch initiatief vind om inwoners te betrekken bij het realiseren van een duurzame toekomst voor Woudenberg. Stapje voor stapje kunnen en moeten we samen werken aan een schonere wereld, waarbij de zonnestralen van vandaag op deze manier ingezet worden voor een zonnige toekomst voor de generaties na ons”.

120 panelen
De aansluiting is door Stedin gerealiseerd en Energievanzelf heeft de 120 panelen bij de familie de Kruif op Bruinenburg aangelegd. De installatie werkt en we leveren groene stroom aan onze partner Om”, aldus Zon op Woudenberg.

In het project participeren veertig Woudenbergers met in totaal 530 participaties, waarmee de energiecoöperatie uit de kosten is. ,,Mooi dat het gelukt is en we als Zon op Woudenberg bijdragen aan de lokale energietransitie. Door de subsidie van het Rijk (RVO) garanderen we een opbrengst van € 0,14 per kWh. Met de huidige (lage) stroomprijzen kunnen de participanten daar goed gebruik van maken”.

Andermans dak
Ook Chris van Lith, voorzitter van ZonopWoudenberg is verheugd over het project Bruinenburg. ,,Na ons succes om meer zonnepanelen op ieders eigen dak te krijgen, pakken we nu als coöperatie door en geven we ook inwoners zonder geschikt dak via participaties de gelegenheid te profiteren van zonne-energie. We werken hard aan nog meer zonne-energie in Woudenberg”. Op de website van ZonopWoudenberg staan dit project en andere projecten beschreven en is het mogelijk om lid te worden van de energiecoöperatie.

Officiële opening
Het project wordt op donderdag 24 augustus a.s. om 16.45 uur officieel geopend door burgemeester Magda Jansen. Van harte welkom op 24 augustus vanaf 16.30 uur op Ekris 74. Aanmelden graag via de mail: info@zonopwoudenberg.nl.