Erop-uit-weken in Woudenberg

Het aantal mensen met cognitieve problemen en dementie zal de komende jaren flink gaan toenemen. Allerlei onderzoeken hebben aangetoond hoe belangrijk het is dat mensen met dementie zo normaal als mogelijk een daginvulling hebben.

Dit kan als vrijwilliger, maar ook in de vertrouwde omgeving van kerk of verenigings- en andere ontmoetingsactiviteiten. Tijdens de Erop-uit-weken van 14 september tot en met 2 oktober stellen allerlei organisaties in Woudenberg de deur open voor de actieve oudere. Ontdek een nieuwe hobby of maak nieuwe vrienden.

Tijdens de Erop-uit-weken zijn er ook informatiemomenten en scholing rondom het onderwerp dementie. Op woensdag 14 september worden de Erop-uit-weken gestart met een inspiratieavond vanuit het Alzheimercafé.

Op de website www.samendementievriendelijk.nl staat veel handige informatie over dementie. Er zijn ook korte trainingen te vinden over de wijze waarop je mensen met dementie kunt ondersteunen. Daarnaast wordt hierop begin september het volledige programma weer gegeven.

Er wordt in Woudenberg veel georganiseerd, dus maak eens kennis met een andere organisatie of activiteit. Kijk op de website van de Kleine Schans voor alle informatie.