Gemeente en Omnia Wonen nemen kijkje bij Opstapwoningen in Nijkerk

Woensdag 9 maart hebben de gemeente en Omnia Wonen een kijkje genomen bij 49 Opstapwoningen in Spoorkamp II in Nijkerk. In dit project heeft modulair bouwer Barli 25 gestapelde woningen gerealiseerd. Dit zijn vergelijkbare woningen die de bouwer onder de naam Klein Maar Fijn Wonen in Woudenberg gaat realiseren.

Net als in Woudenberg komen verschillende doelgroepen in aanmerking voor deze woningen; zoals alleenstaanden en starters. De woningen worden verhuurd met een tijdelijk contract en zijn energiezuinig en gasloos. De woningen zien er uit als een appartementencomplex, maar dan met studio’s. In zo’n studio van 28m2 zit alles wat je nodig hebt. Het mooie van de tijdelijk Opstapwoningen is dat ze kant er klaar uit de fabriek komen.

Marleen Treep, Wethouder gemeente Woudenberg: “Mooi om de Opstapwoningen in Nijkerk te bezichtigen. Je kunt je bijna niet voorstellen dat dit zo uit de fabriek komt. Ze zien er prachtig uit! Straks staan deze kant en klare woningen ook in Woudenberg. Hiermee voorzien we, samen met Omnia Wonen, in de behoefte aan kleinere woningen, want die behoefte is groot!”.

Gavin Hoogeveen, ontwikkelingsmanager Omnia Wonen: “Wij zijn erg blij dat we in Woudenberg door gaan met bouwen voor onze huurders. Dat blijft hard nodig want het aantal woningzoekenden neemt toe en er is behoefte aan kleinere woningen voor onder andere starters en alleenstaanden. Er is intensief samen gewerkt met de gemeente Woudenberg om met dit project te starten. We vinden het belangrijk een thuisbasis te realiseren voor mensen die aangewezen zijn op de sociale huurwoningmarkt. Zodat zij een basis hebben om deel te nemen aan de maatschappij, zoals ieder ander.”

Klein Maar fijn Wonen
Met het project Klein Maar Fijn Wonen voorzien wij in Woudenberg ook in de behoefte aan kleinere, betaalbare woningen. In dit geval tijdelijke woningen die 15 jaar blijven staan en ze komen op de plek van de hondenuitlaatplaats tussen de Vermeerlaan en Europaweg, vlakbij de brandweerkazerne. Wie staat ingeschreven bij Woningnet kan straks reageren op één van de woningen. 

Meer informatie: www.woudenberg.nl/kleinmaarfijn