Gemeente stimuleert fietsgebruik

Woudenberg is een echt fietsdorp: fietsen is gezond, duurzaam en goedkoop. Daarom stimuleert de gemeente Woudenberg inwoners om te fietsen. Je ziet en geniet meer op de fiets en wordt bewuster van het mooie groen in de omgeving. Nu het voorjaar is gestart, is de behoefte om naar buiten te gaan extra groot.

Wat doet de gemeente Woudenberg om het fietsen te stimuleren?
Wethouder Anita Vlam: “Dit doen wij door verschillende (veiligheids)maatregelen te nemen. Van het verwijderen van opstaande trottoirbanden langs fietspaden tot een volledige aanpassing naar een fietsstraat, zoals de Zegheweg en de toekomstige fietsroute oost-west. Hiermee voorzien we tegelijkertijd ook in de groei van fietsverkeer wat bijvoorbeeld afkomstig is uit de nieuwbouw woonwijk Hoevelaar. Op deze manier nemen we als gemeente de fiets mee in (herinrichtings)plannen en stimuleren we enerzijds het fietsgebruik en anderzijds zetten we Woudenberg als fietsdorp nog scherper op de kaart”.

Fietsstad 2020
Vorig jaar tijdens de landelijke verkiezing Fietsstad 2020 is de gemeente Woudenberg geëindigd op plek 31 van de 355 gemeenten in Nederland. Een verkiezing die gemeenten stimuleert om hun fietsklimaat te bevorderen. “Wij zijn erg trots op deze plek. We blijven inwoners ook in 2021 stimuleren om de fiets te pakken en natuurlijk gaan we voor een hogere plek”,  aldus de wethouder”

De prachtige omgeving nodigt uit
Naast dat fietsen gezond, duurzaam en goed voor de portemonnee is, nodigt ook de prachtige omgeving van Woudenberg uit om te fietsen. Fietstochten door het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei: jaarlijks komen er vele toeristen en dagjesmensen naar Woudenberg om op de fiets van start te gaan bij één van de vele fietsknooppunten en te genieten van deze prachtige omgeving. Naast fietsers is dit ook voor mountainbikers en wielrenners een ideale uitvalsbasis.