Gemeente en Omnia Wonen metselen mee voor bouw sociale huurwoningen Hoevelaar

Woensdag 19 mei werd er een feestelijke handeling verricht door Wethouder Marleen Treep en MT-lid van woningcorporatie Omnia Wonen, Jantine Clasie. Zij metselden mee voor de bouw van 25 nieuwe sociale huurwoningen in de nieuwbouwwijk Hoevelaar in Woudenberg.

Inmiddels is de bouw van de eerste 66 woningen in de nieuwbouwwijk Hoevelaar gestart. Van deze 66 woningen wordt er een appartementencomplex met 25 appartementen in de sociale huur en 16 woningen in de betaalbare koopsector gerealiseerd door bouwbedrijf Van der Mheen. Bij de bouw van het appartementencomplex hebben wethouder Marleen Treep en MT-lid van woningcorporatie Omnia Wonen, Jantine Clasie een feestelijke handeling verricht door letterlijk hun ‘steentje bij te dragen’.

Het complex krijgt een fraaie jaren 30 uitstraling en detaillering, vooral te zien aan de kap en het metselwerk. Én er wordt duurzaam gebouwd; de appartementen zijn aardgasvrij en worden voorzien van warmtepompen. In de nabijheid van het appartementencomplex worden bovendien elektrische deelauto’s geplaatst, zodat bewoners gebruik kunnen maken van duurzaam vervoer.

Jantine Clasie, MT-lid van Omnia Wonen: “Wij zijn heel blij dat we hier voor onze huurders kunnen gaan bouwen. Dat is ook hard nodig, want het aantal woningzoekenden in Woudenberg neemt toe, voornamelijk door de toename van jonge en oudere woningzoekenden. Dit appartementencomplex is levensloopbestendig en daardoor ook geschikt voor senioren. Wat mooi zou het zijn als deze senioren verhuizen naar dit complex en er meer eengezinswoningen vrijkomen voor bijvoorbeeld jonge gezinnen! Er is intensief samengewerkt met de gemeente om dit project ‘van de grond te krijgen’. Heel fijn dat we nu ook samen de eerste stenen gaan leggen.

Marleen Treep, wethouder: “Wij willen dat iedereen, jong en oud, gezinnen en alleenstaanden betaalbaar kunnen wonen in Woudenberg. Met de komst van deze sociale huur- en koopwoningen geven we hier concreet invulling aan. Wij zijn blij dat we samen met Omnia Wonen en Bouwbedrijf Van der Mheen dit complex realiseren. Een mooi project wat past bij onze visie om wonen, werken en leven in Woudenberg te verduurzamen, want ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de gemeente Woudenberg.”

Nieuwbouwwijk Hoevelaar
De wijk Hoevelaar bevindt zich aan de oostkant van het dorp en wordt omsloten door de N224, de Zegheweg en de Spoorlaan. Duurzaamheid is een belangrijk aspect van de wijk waarbij aardgasvrij inmiddels een wettelijke vereiste is. Hoevelaar biedt een gevarieerd woningaanbod dat aansluit bij de behoefte van inwoners. Hoevelaar ligt op 8 minuten afstand van de winkel(s) in de kern Woudenberg. Op 3 minuten afstand ligt een bushalte waar elke 30 minuten een bus vertrekt.

Over Omnia Wonen
Wij zijn volkshuisvesters. Met onze kennis en expertise zetten wij ons maximaal in voor het realiseren van een thuisbasis voor mensen die uitsluitend aangewezen zijn op de sociale huurwoningmarkt. Zodat zij een basis hebben om deel te nemen aan de maatschappij, zoals ieder ander. Wij verhuren circa 8000 woningen in 13 gemeenten. Ons kerngebied ligt in de woningmarktregio’s Amersfoort en de Noord-Veluwe.

Over de gemeente Woudenberg
Wij zijn een zelfstandige gemeente met ruim 13.500 inwoners. Gelegen in Midden-Nederland tussen Heuvelrug en Vallei, dicht bij de A12 en de A28. De gemeente Woudenberg is een ambitieuze en slagvaardige gemeente die zichzelf wil blijven doorontwikkelen om het beste te kunnen doen voor Woudenberg. Onze inwoners en ondernemers staan centraal bij alles wat wij doen.