Gemeente Woudenberg staat carbidschieten toe op Oudjaarsdag

In Woudenberg mag carbidschieten tijdens de jaarwisseling. Wij staan het toe op Oudjaarsdag van 10.00 uur tot zonsondergang. Maar alleen buiten de bebouwde kom en onder strikte voorwaarden.

“Net als ieder jaar gelden er regels om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen. De regels zijn opgenomen in de algemene plaatselijke verordening. Dit keer gaat het echter ook over de naleving van de geldende coronamaatregelen. De RIVM-richtlijnen zijn ook op Oudejaarsdag onverminderd van toepassing. Dat betekent een maximaal aantal personen ter plekke en 1,5 meter afstand houden. De carbidschieters zijn zelf verantwoordelijk om dit in goede banen te leiden”, licht burgemeester Cnossen toe.

Diep gewortelde traditie

Carbidschieten is in Woudenberg een diepgewortelde traditie en geen alternatief voor het afsteken van vuurwerk. Daarom komt er geen verbod. Wij roepen carbidschieters dringend op contact op te nemen om te bespreken wat er nodig is om  het carbidschieten dit jaar op een veilige manier én binnen de geldende coronamaatregelen te organiseren. Bij het overtreden van de coronamaatregelen of de voorwaarden die gesteld zijn aan het carbidschieten loopt men het risico op een boete.

Carbidschieten op Oudjaarsdag? Neem contact met ons op

Bent u van plan carbid te schieten op Oudjaarsdag of heeft u hier vragen over, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 14033 of stuur een e-mail naar covid19@woudenberg.nl.