Het is zover! De aftrap voor de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester is officieel begonnen!

Wat een geweldige ochtend op de Olijfboom! Zij zijn dit jaar de aangewezen school die een kinderburgemeester mogen voordragen.

Onze burgemeester en kinderburgemeester hebben de leerlingen van groep 7 verteld over hoe het is om kinderburgemeester te zijn. Wat hier allemaal bij komt kijken en de verantwoordelijkheden en uitdagingen. Kinderburgemeester Nathan de Leeuw draagt aan het einde van het jaar zijn stokje over. Hij heeft vanochtend met plezier een mooie presentatie gegeven over zijn super leerzame kans die hij heeft gekregen. Nathan vertelde precies hoe hij zijn jaar als kinderburgemeester heeft ervaren. En wat hij allemaal voor mooie officiĆ«le dingen heeft gedaan.  

Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester?
De leerlingen die kans willen maken schrijven een sollicitatiebrief. Een sollicitatiecommissie beoordeelt de bieven en kiest vier potentiele kandidaten uit. Deze vier kandidaten geven op donderdag 23 november, onder toeziend oog van de burgemeester en de kinderburgemeester, een presentatie. Daarna stemmen alle leerlingen van de Olijfboom om hun winnaar. De leerling met de meeste stemmen wordt de nieuwe kinderburgemeester 2024!

Wordt vervolgd!