Nederland Leest gaat van start

Het is bijna november en dat betekent dat alle bibliotheken van Nederland meedoen aan de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest waarin heel Nederland hetzelfde boek leest dat gratis is op te halen in de bibliotheek. De campagne duurt heel de maand november. Ook de Bibliotheek Eemland doet dit jaar weer mee.

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken
In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat De wandelaar van Adriaan van Dis. In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek.

Activiteiten in de Bibliotheek Eemland
Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van het thema Over de grens. De Bibliotheek Eemland organiseert daarom de hele maand november verschillende activiteiten rondom reizen, over grenzen gaan en het boek De wandelaar. Kijk voor het volledige activiteitenoverzicht op onze website www.bibliotheekeemland.nl/nederlandleest2021.

Meer informatie?
Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Meer informatie en activiteiten vind je op onze website www.bibliotheekeemland.nl/nederlandleest2021 of via de website van Nederland Leest.