Ondanks extra maatregelen opnieuw onrustige jaarwisseling in Woudenberg

Opnieuw een afschuwelijke en angstige start van het nieuwe jaar voor de bewoners van het centrum, en dan met name de Nieuwe Poort. Het cameratoezicht en de inzet van extra beveiligers weerhield relschoppers er niet van weer herrie te trappen. Politie, BOA en beveiligers werden bekogeld met zwaar vuurwerk en een politieauto en gemeenteauto vernield. Een inwoner die dit probeerde te voorkomen werd door relschoppers ernstig mishandeld. De ME moest uiteindelijk ingezet worden om de relschoppers tot orde te brengen.

De politie kon dezelfde nacht een aantal relschoppers aanhouden. De komende dagen bekijkt de politie de gemaakte camerabeelden om daarmee nog meer daders te herkennen en aan te houden. Het is nog niet bekend wat de uiteindelijke schade is.

Burgemeester Van Mastrigt: “Op afgrijselijke wijze leerde ik tijdens de jaarwisseling de zwart kant van Woudenberg kennen. Schaamteloos en buiten alle perken vind ik het dat deze relschoppers hulpdiensten bekogelen met vuurwerk en andermans eigendommen vernielen. Het is duidelijk dat de viering van Oud en Nieuw in de toekomst echt anders moet in Woudenberg. Daarbij is voor iedereen in Woudenberg een belangrijke rol weggelegd. Wat nu rest is het vegen van de scherven en vooruit te kijken naar wat 2022 voor ons in petto heeft.