Onderscheidingen tijdens afscheid wethouders

Wethouders Anita Vlam, Marleen Treep en Pieter de Kruif zijn tijdens hun afscheid op vrijdag 3 juni door burgemeester Jansen onderscheiden voor hun bijzondere inzet voor de gemeente Woudenberg.

Tijdens het feestelijke afscheid van de wethouders zette burgemeester Jansen de vertrekkende wethouders nog eens extra in het zonnetje door hen alle drie te onderscheiden met een Speld van de gemeente Woudenberg.

Wethouders Vlam en Treep ontvingen de Zilveren Speld. Hiermee werden zij bedankt voor hun inzet en bijzondere verdiensten voor de gemeente Woudenberg. 

Burgemeester Jansen: “De waardering voor deze wethouders is groot. Wethouder Vlam die van buiten ons dorp kwam en veel heeft betekend voor de huidige financiële situatie van de gemeente. En wethouder Treep, die met een enorme betrokkenheid inwoners, maatschappelijke organisaties en politiek met elkaar wist te verbinden. Met veel plezier bedank ik hen met de Zilveren Speld.

Wethouder de Kruif kreeg na zijn jarenlange buitengewone inzet een extra bijzondere onderscheiding; de Gouden Speld. Deze door het college nieuw geïntroduceerde onderscheiding is niet eerder uitgereikt en wordt momenteel nog vervaardigd.

De jarenlange buitengewone inzet van wethouder de Kruif vraagt buitengewone aandacht. Zoveel projecten, groot en klein, die hij in drie termijnen heeft gerealiseerd en die de Woudenbergse samenleving verrijken voorafgegaan door een langjarig raadslidmaatschap. We belonen zijn inzet graag met een extra speciale onderscheiding: de eerste Gouden Speld van Woudenberg!”, aldus burgemeester Jansen.

Zilveren Speld
In 2014 werd de Zilveren Speld door de gemeente Woudenberg geïntroduceerd om inwoners die iets betekenen voor de Woudenbergse samenleving te bedanken voor hun inzet. De Gouden Speld werd niet eerder uitgereikt.