OV-ambassadeurs in het zonnetje

Vrijdag 1 december verraste wethouder Moniek van de Graaf de vrijwilligers van de OV-ambassadeurs met een sinterklaasattentie. Deze vrijwilligers zetten zich met raad (en daad) in rond het gebruik van het openbaar vervoer voor onze 55+ inwoners. Ze geven tijdens hun maandelijkse spreekuur in het Cultuurhuis bijvoorbeeld uitleg over het gebruik van de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in-en uitchecken.

Wethouder Van de Graaf sprak met enthousiaste vrijwilligers Harma Molema en Nicoline Nieuwenhuijs. De OV-ambassadeurs vertelden dat zij vaak hele praktische vragen krijgen. Bijvoorbeeld over hoe je aan een OV-chipkaart kunt komen als je niet zo handig bent met de computer. Of waar je op moet letten met overstappen. Ook kunnen mensen een proefreisje maken onder begeleiding van een OV-ambassadeur. Al deze initiatieven dragen bij aan de zelfstandigheid van onze inwoners door ze in hun kracht te zetten.

Beide OV-ambassadeurs komen niet uit Woudenberg en ze hopen dat er binnenkort ook Woudenbergse vrijwilligers zich willen inzetten voor dit mooie initiatief.

Wethouder van de Graaf: “Het is zo belangrijk om erop uit te kunnen gaan: naar familie, vrienden of gezellig een (mid)dagje weg. Dat brengt gezelligheid! Ale je geen auto hebt, zijn de bus en trein de manieren om op weg te gaan. Mooi dat de OV-ambassadeurs helpen dit mogelijk te maken voor Woudenbergers.”

OV-ambassadeur, iets voor u?
Lijkt het u leuk om uitleg te geven over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is?  Neem dan contact op met Liesbeth Davelaar via l.davelaar@woudenberg.nl, zij vertelt u graag meer. Misschien goed om te weten dat u als vrijwilliger ondersteuning en begeleiding krijgt en eigenlijk altijd met een andere OV-ambassadeur op pad bent.