Rik Dekker voorgedragen als wethouder in Woudenberg

De fractie van PvdA-GroenLinks Woudenberg heeft in Rik Dekker uit Lopik een opvolger gevonden van de door privéomstandigheden afgetreden wethouder Moniek van de Graaf. De heer Dekker wordt tijdens de raadsvergadering van donderdag 4 juli a.s. voorgedragen aan de gemeenteraad.

Rik Dekker (33) is al vanaf zijn 19e actief in de lokale politiek, o.a. als fractievoorzitter van de PvdA in Lopik. Hij heeft een achtergrond in staats- en bestuursrecht. Hij is sinds 2016 werkzaam als beleidsmedewerker Openbaar Bestuur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. En sinds vorig jaar is hij commissielid in de Provinciale Staten van Utrecht.

“Ik ben trots en vereerd dat de fractie mij voordraagt voor het wethouderschap. De reden dat ik al zo jong politiek actief ben geworden is dat ik de wereld graag mooier, liever en rechtvaardiger wil maken. Na jaren als raads- en commissielid in Lopik en bij Provinciale Staten, is het een droom dat nu te mogen doen als wethouder in Woudenberg. Ik kijk er dan ook naar uit om mezelf, samen met inwoners, raad, college, ambtenaren en andere partners in te zetten voor het mooie Woudenberg. En de maatschappelijke opgaven waar gemeente en gemeenschap voor staan op te pakken. Graag leer ik Woudenberg en haar inwoners snel en goed kennen”, aldus Rik Dekker.

De fractie van PvdA-GroenLinks is verheugd om Rik Dekker te kunnen voordragen. Fractievoorzitter Henk van de Wetering: “Wij hebben de afgelopen weken intensieve gesprekken gevoerd met verschillende goede kandidaten met zowel PvdA- en/of GroenLinks-achtergrond om tot een waardige opvolger van Moniek van de Graaf te komen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze kandidaat Rik Dekker, met zijn ervaring in Lopik en als jurist en ambtenaar bij het ministerie, uitstekend past in Woudenberg. En ook als persoon in het college van B&W en raad, waarbij de portefeuille met sociaal domein, wonen en duurzaamheid hem als gegoten zit”.

Risicoanalyse integriteit
Voor de officiële benoeming krijgen kandidaat-wethouders een integriteitsrisicoanalyse. Er wordt hierbij goed gekeken naar hun achtergrond, zowel persoonlijk als professioneel. Als dit onderzoek is afgerond wordt Rik Dekker officieel voorgedragen voor benoeming in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 4 juli a.s. Bij een meerderheid van stemmen wordt hij officieel door de gemeenteraad benoemd en is het college weer voltallig.