Samenwerksessie duurzame energieopwekking 26 oktober

Op dinsdag 26 oktober a.s. organiseert de gemeente Woudenberg een samenwerksessie voor alle inwoners en ondernemers van Woudenberg. Samen met u willen we de mogelijkheden onderzoeken voor het opwekken van duurzame zon- en windenergie. Komt u ook?

Duurzame energieopwekking in Woudenberg
De gemeente Woudenberg is onderdeel van een Regionale Energie Strategie (RES) binnen de regio Amersfoort. Om genoeg energie op te wekken voor de toekomst moeten we nadenken over alternatieven voor de huidige energievoorziening. Ondanks dat op dit moment het elektriciteitsnet geen nieuwe zon- en windparken aan kan willen we graag vooruitkijken naar wat in de toekomst wel kan. En nodigen we u uit om hierover mee te denken tijdens een samenwerksessie zon en wind.

Doel samenwerksessie zon en wind
Tijdens deze sessie informeren we u over de aanleiding van dit traject en waarom het belangrijk is om het gesprek over zon- en windenergie te voeren. Ook kijken we samen wat voor opties er zijn in de toekomst voor zon en wind. Op basis daarvan kunt u uw eigen ideeën en wensen doorgeven. Hier gaan we mee aan de slag in de samenwerksessies en daarnaast ook via een digitaal platform.

Digitaal platform
Tijdens de samenwerksessie presenteren wij u het digitaal platform. Een platform met informatie over duurzame energieopwekking in Woudenberg en waar u uw wensen en ideeën kenbaar kunt maken. Tijdens deze sessie laten we u zien hoe het platform werkt en gaan we hier mee aan de slag.

Blijft het bij een sessie?
We organiseren op dinsdag 30 november een tweede samenwerksessie. We nodigen u uit om deze alvast in uw agenda te noteren. 

Wat wordt er met de resultaten gedaan?
De informatie die tijdens de sessies en op het platform gedeeld is bundelen we met het onderzoek naar de mogelijkheden voor zonnepanelen en windturbines. Zo ontstaat een plan voor de toekomst dat gepresenteerd wordt aan de Woudenbergse gemeenteraad.

Waarom zou ik naar de samenwerksessies komen?
Verandering in onze energieopwekking is hard nodig. Maar wat is het beste gebied voor zon- en windenergie? Dit kan de gemeente niet alleen bepalen, ideeën van u als inwoner en ondernemer zijn belangrijk. Alleen samen komen we tot een toekomstbestendig Woudenberg!

Praktische informatie

Wanneer?
Dinsdag 26 oktober 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Waar?
Hotel Schimmel, Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg.

Coronatoegangsbewijs
Voor deze locatie geldt dat toegang alleen mogelijk is met het coronatoegangsbewijs. U kunt de volgende coronabewijzen gebruiken:
- een vaccinatiebewijs; of
- een herstelbewijs; of
- een negatieve testuitslag;
- en jouw identiteitsbewijs.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Programma:
19.15 – 19.30:
Inloop met koffie en thee
19.30 – 19.45: Welkom door wethouder Pieter de Kruif
19.45 – 20.15: Presentatie door bureau OverMorgen
                            - Hoe gaan we het doen en waarom, het klimaatakkoord en het RES-verhaal.
20.15 – 20.30: Pauze
20.30 – 20.45: Uitleg digitaal platform
20.45 – 21.20: Aan de slag met het digitaal platform
21.20 – 21.30: Afsluiting en vervolgstappen

Aanmelden
Dit kan door een e-mail te sturen naar: secretariaat@woudenberg.nl o.v.v. samenwerksessie zon en wind.

Heeft u vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14033.