Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Heeft u door de coronacrisis flink minder inkomen? En kunt u hierdoor uw woonkosten niet meer betalen? Denk dan aan huur of hypotheek of de kosten van bijvoorbeeld gas, water licht? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen. U kunt maximaal zes maanden TONK krijgen. U kunt TONK aanvragen via Coöperatie De Kleine Schans.

 

Wat is de TONK?

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijk kosten (TONK) is een vorm van bijzondere bijstand van de gemeente. De hoogte van de tegemoetkoming is maximaal duizend euro per huishouden per maand.

 

Voorwaarden

U kunt een aanvraag indienen voor de TONK als u tenminste dertig procent minder inkomen heeft door de coronamaatregelen en hierdoor problemen heeft met het betalen van de noodzakelijke privé woonkosten. Het gaat dan om de huur/hypotheek en de kosten van elektriciteit, gas en water.

 

Periode

U kunt een TONK-uitkering aanvragen voor maximaal zes maanden: vanaf 1 januari 2021 tot en met 30 september 2021. Aanvragen kan ook met terugwerkende kracht. De TONK-uitkering kan worden aangevraagd voor de maanden dat u de aanvulling op hun inkomen echt nodig heeft.

 

TONK aanvragen

De TONK-regeling wordt uitgevoerd door Coöperatie De Kleine Schans. Op de website van Coöperatie De Kleine Schans vindt u uitleg over hoe u de uitkering kunt aanvragen en aan welke voorwaarden u moet voldoen. Heeft u vragen? Bel dan met Coöperatie De Kleine Schans via 085 0669700.