Veteranen activiteiten

Veteranendag is achter de rug. Met ook dit jaar een aangepast programma door het coronavirus. Deze dag is voor veel veteranen van grote betekenis. Daarom hopen wij dat Veteranendag volgend jaar weer door kan gaan in de vorm zoals we dit gewend zijn.

Ook onze eigen veteranenbijeenkomst met Scherpenzeel en Renswoude werd geannuleerd. Wanneer de geldende coronamaatregelen dit toelaten, hopen wij u dit jaar weer te ontmoeten. Uiteraard ontvangt u hiervoor tegen die tijd een uitnodiging.
Hieronder vindt u alvast een aantal activiteiten en ideeën.

Op de koffie bij een veteraan
Vorig jaar konden de activiteiten rondom de viering van 75 jaar vrijheid helaas niet doorgaan. Wanneer de geldende coronamaatregelen dit toelaten organiseren wij dit jaar deze activiteiten onder de noemer 75+1 jaar vrijheid.

Om inwoners kennis te laten maken met onze Woudenbergse veteranen en uw bijzondere verhalen te horen, organiseren wij op zaterdag 25 september ‘Op de koffie bij een veteraan’. Burgemeester Yvonne van Mastrigt is die dag ook aanwezig. Graag willen wij inventariseren wie van onze veteranen hieraan een actieve bijdrage wil leveren, o.a. voorbereiden bijeenkomst en gesprek leiden. (graag opgave via secretariaat@woudenberg.nl voor 10 augustus, er is ruimte in het programma voor 3 personen).
 

Anjerperkje
Onlangs hebben wij als gemeente contact gehad met een Woudenbergse veteraan die het idee opperde voor een anjerperkje bij het herdenkingsmonument. Wij willen als gemeente graag inventariseren of hier bij andere veteranen ook behoefte aan is.
 

Herdenking 4 mei
Jaarlijks herdenken we op 4 mei de oorlogsslachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, waar ook ter wereld. Wij willen u hierbij de mogelijkheid bieden om namens alle Woudenbergse veteranen een krans te leggen bij het herdenkingsmonument. Ook hiervoor willen wil graag inventariseren of u daar behoefte aan heeft.
 

Herdenking 16 oktober
Wanneer de geldende coronamaatregelen dit toelaten, wijzen wij u graag op de herdenking van 16 oktober. Op deze dag herdenken vertegenwoordigers van het voormalig verzet en van de Stichting Gijzelaars Beekvliet en Haaren de 12 verzetsstrijders uit het Polizeiliches Durchgangslager Amersfoort en 3 gijzelaars die op 16 oktober in 1942 zijn gefusilleerd bij Woudenberg. Deze jaarlijkse herdenking vindt plaats in het bos van Den Treek-Henschoten.

Wilt u meedenken over bovenstaande activiteiten? Laat het weten aan ons secretariaat via secretariaat@woudenberg.nl.