Mogelijke oorzaak vliegenoverlast gevonden

Afgelopen weken kregen wij veel meldingen van overlast door vliegen in Woudenberg. Dit probleem speelt al een aantal jaar, maar de oorzaak van het probleem lijkt dichterbij te komen. Vliegenoverlast is enorm vervelend voor inwoners en ondernemers die ermee te maken hebben. Juist in deze tijd waarin we lekker buiten willen zitten en eten. In dit bericht leest u over de mogelijke oorzaak van het probleem en houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Mogelijke oorzaak

Op basis van deskundigonderzoek is de mogelijke oorzaak gevonden; een deskundige is langs geweest bij een aantal melders en heeft de verzamelde vliegen bekeken en beoordeeld. Op basis van dit onderzoek is de mogelijke oorzaak gevonden bij een ondernemer. Deze ondernemer is inmiddels door de RUD op de hoogte gebracht en afgesproken dat er zo snel als mogelijk wordt overgegaan tot bestrijding. Als de bestrijding is uitgevoerd bezoekt de RUD het bedrijf opnieuw en controleert of de bron van de overlast daadwerkelijk verdwenen is en daarmee ook het probleem.

De Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD)

De Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD) voert namens de gemeente Woudenberg controles uit bij alle bedrijven met een milieuvergunning. Dit doet zij om te kijken of deze bedrijven zich aan de geldende milieuregels houden. Als de RUD meldingen krijgt van overlast, zoals door vliegen, doen zij onderzoek naar de oorzaak. Als dat nodig is legt zij maatregelen op aan een bedrijf. Wij hebben als gemeente veel contact met de RUD.

Overlast melden

U kunt contact opnemen met de RUD. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken via het telefoonnummer 0800 0225510. U kunt ook online een melding maken via www.rudutrecht.nl/milieuklacht-indienen

Heeft u na het lezen van dit bericht nog vragen? Neem dan contact met ons op via ons algemene telefoonnummer 14033 of stuur een e-mail naar info@woudenberg.nl.